ΠΟΥ: Νέα διευθύντρια για την Αφρική για τον Έμπολα

ΠΟΥ: Νέα διευθύντρια για την Αφρική για τον Έμπολα

Πρόκειται για τη γιατρό από τη Μποτσουάνα Ματσιντίσο Ρεμπέκα Μοέτι, την οποία εξέλεξαν οι εκπρόσωποι 46 αφρικανικών χωρών μελών του ΠΟΥ για να αντικαταστήσει το Λουίς Γκόμες Σάμπο από την Ανγκόλα

ΠΟΥ: Νέα διευθύντρια για την Αφρική για τον Έμπολα
Νέα διευθύντρια για την Αφρική εξέλεγξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στον απόηχο των έντονων επικρίσεων για το χειρισμό της επιδημίας του ιού Έμπολα που συνεχίζει να μαστίζει τη Δυτική Αφρική.

Πρόκειται για τη γιατρό από τη Μποτσουάνα Ματσιντίσο Ρεμπέκα Μοέτι, την οποία εξέλεξαν οι εκπρόσωποι 46 αφρικανικών χωρών μελών του ΠΟΥ για να αντικαταστήσει το Λουίς Γκόμες Σάμπο από την Ανγκόλα. Ο Σάμπο κατείχε τη θέση από το 2005 και η θητεία του ολοκληρώνεται στις αρχές του 2015.

Κλείσιμο
Ο ΠΟΥ δέχεται σφοδρές επικρίσεις διότι καθυστέρησε να αντιδράσει προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση της επιδημίας του ιού Έμπολα, από τον οποίο έχουν προσβληθεί σχεδόν 14.000 άνθρωποι, οι 5.000 εκ των οποίων έχουν αποβιώσει, σε 8 χώρες—με τη μεγάλη πλειονότητα να εντοπίζεται στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

«Θα εργαστώ για να βελτιώσω τις δυνατότητές μας επί του πεδίου σήμερα στις 3 χώρες που έχουν σοβαρότερα πληγεί από την επιδημία προκειμένου να καταφέρουμε να θέσουμε υπό έλεγχο αυτήν την επιδημία» υποσχέθηκε η Μοέτι.

Την ίδια ώρα η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα στείλει περίπου 1.000 στελέχη των υπηρεσιών υγείας και ειδικούς στη Δυτική Αφρική για να βοηθήσουν στη μάχη εναντίον της επιδημίας Έμπολα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αφρικής, έχει δεχθεί επικρίσεις ότι δεν συνεισφέρει αρκετά στις προσπάθειες αντιμετώπισης της χειρότερης επιδημίας του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό. Χώρες όπως η Κούβα, οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκά κράτη έχουν ήδη στείλει εκατοντάδες γιατρούς και νοσηλευτές.

Το Πεκίνο έχει ήδη στείλει 252 ειδικούς στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε και έχει προσφέρει περίπου 123 εκατομμύρια δολάρια σε 13 χώρες της Αφρικής και διεθνείς οργανισμούς για να συνδράμει στη μάχη εναντίον του Έμπολα, όπως μετέδωσε το Νέα Κίνα.

«Στους επόμενους μήνες, περισσότεροι από 1000 στελέχη του ιατρικού προσωπικού και ειδικοί στη δημόσια υγεία θα σταλούν από την Κίνα προκειμένου να βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του Έμπολα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής» μετέδωσε το Νέα Κίνα επικαλούμενο ένα κυβερνητικό έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης