Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: Οι πολιτικοί είναι πιο επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία από τους τζιχαντιστές

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: Οι πολιτικοί είναι πιο επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία από τους τζιχαντιστές

Την οργή του αφροαμερικανού αστέρα προκαλούν οι παραπλανητικές πολιτικές διαφημίσεις και οι αλλαγές στην εκλογική διαδικασία

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: Οι πολιτικοί είναι πιο επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία από τους τζιχαντιστές
Ταράσσει για άλλη μια  φορά τα νερά στις ΗΠΑ ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με άρθρο του στο περιοδικό TIME στο οποίο, ούτε λίγο, ούτε πολύ, χαρακτηρίζει τους πολιτικούς ως μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία από ό,τι οι τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος.

Αφορμή για την δριμεία κριτική του αφροαμερικανού 6 φορές MVP και πρωταθλητή στο ΝΒΑ αποτέλεσαν οι παραπλανητικές πολιτικές διαφημίσεις που κατά καιρούς χρησιμοποιούνται από Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς αλλά και η προώθηση μιας κάρτας ψηφοφόρου, η οποία, όπως εξηγεί, μπορεί να προκαλέσει τον αποκλεισμό χιλιάδων ψηφοφόρων από την εκλογική διαδικασία.

Κλείσιμο
Η απαίτηση για φωτογραφίες τύπου ταυτότητας, γράφει ο Καρίμ, στοχεύουν στο να κάνουν πιο δύσκολο για φτωχούς και μειονότητες να συμμετέχουν στις εκλογές (από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου χωρίς ταυτότητα το 25% είναι μαύροι, το 16% είναι ισπανόφωνοι και μόνο το 9% είναι λευκοί) καθώς η έκδοση πιστοποιητικού ταυτότητας μπορεί να κοστίσει έως και 75 δολάρια. Με την προωθούμενη νομοθεσία, συμπληρώνει, δεν γίνονται δεκτές και οι φοιτητικές ταυτότητες οπότε και οι φοιτητές θα πρέπει να πληρώνουν. Όπως σημειώνει μια τέτοια νομοθεσία μπορεί να μειώσει κατά 2,4% τη συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Την έντονη κριτική του Καρίμ προκαλεί και η μείωση των ωρών της εκλογικής διαδικασίας. «Οι ηθελημένες ενέργειες για να σαμποτάρει κανείς την διαδικασία δημοκρατικών εκλογών είναι χειρότερη από οτιδήποτε μπορεί να κάνει οποιοδήποτε Ισλαμικό Κράτος και όμως εμείς όχι μόνο το ανεχόμαστε αλλά ψηφίζουμε ανθρώπους που το στηρίζουν σε θέσεις εξουσίας» γράφει χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι μπορούν να πουν ότι η οργή μου υποδηλώνει πολιτική αφέλεια ή υπερβολή. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν για έναν αφροαμερικανό που έχει ζήσει στις ΗΠΑ για 67 χρόνια να είναι πολιτικά αφελής. Αντίθετα πιστεύω ακόμα ότι η έμφυτη καλοσύνη της διαδικασίας μπορεί να νικήσει την απληστία των πολιτικά φιλόδοξων και των ηθικά κενών» καταλήγει ο Καρίμ ο οποίος πρεσβεύει ότι πρέπει να ενισχυθεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης