Ταξιδιωτικό εμπάργκο στις χώρες της Δυτικής Αφρικής;

Ταξιδιωτικό εμπάργκο στις χώρες της Δυτικής Αφρικής;

Το ενδεχόμενο προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ επιβατών που ταξιδεύουν από χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από τον Έμπολα, συνέστησε στην κυβέρνηση Ομπάμα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ταξιδιωτικό εμπάργκο στις χώρες της Δυτικής Αφρικής;
Αυξάνονται συνεχώς οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για επιβολή ταξιδιωτικού εμπάργκο στις χώρες της Δυτικής Αφρικής που πλήττονται από τον ιό Εμπολα.

Η τελευταία ήταν από τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Τζον Μπόενερ, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να «εξετάσει σοβαρά» το ενδεχόμενο μιας προσωρινής απαγόρευσης εισόδου επιβατών που προέρχονται από χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Εμπολα.

Κλείσιμο
«Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι ένα άτομο που είχε προσβληθεί από τον ιό ταξίδεψε αεροπορικώς, μόλις πριν λίγες ημέρες, στο Οχάιο μέσω του αεροδρομίου του Κλίβελαντ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Μπόενερ.

«Μία προσωρινή ταξιδιωτική απαγόρευση σε επιβάτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό είναι κάτι που ο πρόεδρος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά, όπως και τα κατάλληλα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών ολοένα και αυξάνονται», δήλωσε.

Το θέμα συζητήθηκε και στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής που πραγματοποιήθηκε για τον ιό Εμπολα νωρίτερα, μεταξύ του Ομπάμα, του Ολαντ, της Μέρκελ, του Κάμερον και του Ρέντσι, με τον Ομπάμα να απορρίπτει για μια ακόμη φορά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι λόγοι; Θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση, δεδομένου ότι δεν θα φτάνουν στις χώρες που έχουν πληγεί οι προμήθειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό, με αποτέλεσμα η επιδημία να συνεχίσει να εξαπλώνεται. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης