Βόρεια Κορέα: Κανόνες «savoir vivre» για όσους μιλούν σε κινητά

Βόρεια Κορέα: Κανόνες «savoir vivre» για όσους μιλούν σε κινητά

«Το να μιλάει κανείς δυνατά ή να τσακώνεται τηλεφωνικά σε δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο είναι μια αγενής και απερίσκεπτη συμπεριφορά»

Βόρεια Κορέα: Κανόνες «savoir vivre» για όσους μιλούν σε κινητά
Εγχειρίδιο καλών τρόπων έχει συντάξει το καθεστώς της Βορείου Κορέας, απευθυνόμενο στους χρήστες κινητών τηλεφώνων που ολοένα και αυξάνονται στη χώρα, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ.

Το BBC, επικαλούμενο το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων «Yonhap», αναφέρει ορισμένους από τους κανόνες που οφείλουν να τηρούν οι χρήστες της κινητής τηλεφωνίας.

Κλείσιμο
Για παράδειγμα, «το να μιλάει κανείς δυνατά ή να τσακώνεται τηλεφωνικά σε δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο είναι μια αγενής και απερίσκεπτη συμπεριφορά», αναφέρει, μεταξύ άλλων,ο κατάλογος με το «savoir vivre» των χρηστών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα του ευτραφούς νεαρού ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Επιπλέον, για να αποφεύγονται άσκοπες συζητήσεις στα κινητά, οι ομιλητές θα πρέπει από την αρχή της κλήσης να συστήνονται, ανεξαρτήτως εάν οι συσκευές έχουν αναγνώριση κλήσης.

Από το 2008 που ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Βορείου Κορέας, ο αριθμός των συνδρομητών έχει φτάσει στα δύο εκατομμύρια. Οι διεθνείς κλήσεις απαγορεύονται στη χώρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης