Ιερουσαλήμ: Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία

Ιερουσαλήμ: Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία

Τουλάχιστον 200 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν το πρωί με δυνάμεις της αστυνομίας στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όταν έμαθαν ότι βρέθηκε νεκρός Παλαιστίνιος 16χρονος σε δάσος, στην άλλη άκρη της πόλης

Ιερουσαλήμ: Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία
Στον απόηχο της χθεσινής κηδείας των τριών εφήβων που είχαν χαθεί από τις 12 Ιουνίου και εντοπίστηκαν νεκροί στην Χεβρώνα, ξέσπασαν σήμερα το πρωί συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και τουλάχιστον 200 Παλαιστινίων, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η αιτία των συγκρούσεων είναι η δολοφονία νεαρού Παλαιστινίου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, με καμένο το σώμα του και σημάδια από μαχαιριές, σε δασώδη περιοχή της Ιερουσαλήμ.
Ο 16χρονος Παλαιστίνιος, σύμφωνα με την μαρτυρία του εξαδέλφου του, πιάστηκε από αγνώστους, που με την βία τον ανάγκασαν να μπει σε αυτοκίνητο, σε πλούσια συνοικία Αράβων στα ανατολικά της πόλης.
Κλείσιμο

Οι Παλαιστίνιοι μετά την δολοφονία του 16χρονου, που έγινε γνωστή από την αστυνομία νωρίς το πρωί της Τετάρτης, προέβησαν σε διαδηλώσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ, κοντά στην περιοχή που ζούσε ο 16χρονος και συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και βόμβες ήχου.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), δύο δημοσιογράφοι και ένας καμεραμάν της παλαιστινιακής τηλεόρασης τραυματίστηκαν ελαφρά από πλαστικές σφαίρες.
Οι διαδηλωτές  πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο AFP ότι διεξάγεται έρευνα για να εξακριβωθεί αν τα δύο συμβάντα, (ο θάνατος των τριών Ισραηλινών εφήβων και του 16χρονου Παλαιστίνιου), συνδέονται μεταξύ τους.

Ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Νιρ Μπαρκάτ, έκανε έκκληση για ηρεμία και στις δύο πλευρές και δεσμεύθηκε να εντοπίσει αυτούς που κρύβονται πίσω από την δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου.

Από την περασμένη Δευτέρα, που ανακαλύφθηκαν τα πτώματα των τριών Ισραηλινών εφήβων, οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι σε καταστήματα και εστιατόρια στην Ιερουσαλήμ, έχουν καταγγείλει ότι δέχονται επιθέσεις από Ισραηλινούς και η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη 47 άτομα για διατάραξη της δημόσιας τάξης, υλικές ζημιές και επιθέσεις σε αστυνομικούς, μετά τις διαδηλώσεις 200 περίπου Ισραηλινών που φώναζαν «θάνατος στους Άραβες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης