Πιερ Χαϊκ: Ο... κλώνος του Σαρκοζί αναλαμβάνει την υπεράσπισή του

Πιερ Χαϊκ: Ο... κλώνος του Σαρκοζί αναλαμβάνει την υπεράσπισή του

Ένας «σταρ» της δικηγορίας στο πλευρό του τέως προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας – To who is who του νέου συνηγόρου του Σαρκοζί και οι διθύραμβοι των γαλλικών μίντια

 Πιερ Χαϊκ: Ο... κλώνος του Σαρκοζί αναλαμβάνει την υπεράσπισή του
Την υπεράσπιση του Νικολά Σαρκοζί αναλαμβάνει ο... κλώνος του, ονόματι Πιερ Χαϊκ.

Θεωρείται «σταρ» των δικαστικών υποθέσεων. «Δεν μιλάει απλά, δεν χρησιμοποιεί τα χέρια του όταν αγορεύει, απλά παίζει... μποξ με τις λέξεις», σχολιάζει η εφημερίδα «Le Parisien». Όμως αυτό που προκαλεί έκπληξη σε όσους τον αντικρίζουν για πρώτη φορά, είναι η ομοιότητα με το Νικολά Σαρκοζί, που κρίθηκε ως ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής και δωροδοκία. Ο Χαϊκ δέχτηκε μετά χαράς την υπεράσπιση του Σαρκοζί καθώς ξέρει καλά ότι για τον ίδιο αυτή θα είναι η καλύτερη διαφήμισή του.

Κλείσιμο
Ο Πιερ Χαϊκ είναι ο καλύτερος δικηγόρος των Παρισίων μαζί με τον έτερο προσωπικό δικηγόρο του Σαρκοζί, Τιερί Ερζόγκ, ο οποίος όμως κι αυτός βρίσκεται στην δίνη μιας δικαστικής περιπέτειας με άγνωστες συνέπειες, καθώς κατηγορείται για συμμετοχή στα... «σκάνδαλα» του τέως προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι και ο Τιερί Ερζόγκ είναι ύποπτος κι ότι σε βάρος του ξεκινά δικαστική έρευνα.

Ο νέος δικηγόρος του Σαρκοζί, 50 Μαϊων, έχει πολλά κοινά με τον πελάτη του: Προσέχει ιδιαίτερα το ντύσιμό του, είναι ηλιοκαμένος, κοντός, πανέξυπνος και ετοιμόλογος. Θα μπορούσε να είναι «δικηγόρος στο...σινεμά», σχολιάζει η εφημερίδα «Le Figaro» αναφερόμενη στις ικανότητες του Χαϊκ. Επί είκοσι χρόνια ασκεί μάχιμη δικηγορία και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», ήρθε η ώρα να φορέσει τα γάντια του μποξ για να υπεραπιστεί στον επιστήθιο φίλο του και πρώην πρόεδρο της Γαλλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης