Ιταλία: «Φρένο» στις οικονομικές συναλλαγές με τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Ιταλία: «Φρένο» στις οικονομικές συναλλαγές με τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη

Παρόμοια προειδοποίηση υπάρχει στους ιστότοπους των υπουργείων Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας

Ιταλία: «Φρένο» στις οικονομικές συναλλαγές με τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη
Η ιταλική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της να μην επενδύουν στους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη για νομικούς λόγους, καθώς αυτοί είναι παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ιταλία με μια «προειδοποίηση» καλεί τους πολίτες της «να μην εμπλέκονται σε οικονομικές δραστηριότητες και σε επενδύσεις» στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa επικαλούμενη την υπουργό Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για την τεχνική εφαρμογή ενός πολιτικού μέτρου που είχε αποφασιστεί νωρίτερα», στη διάρκεια ενός ευρωπαϊκού συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2012, διευκρίνισε η Μογκερίνι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εξάλλου, η Γαλλία είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της και τις γαλλικές επιχειρήσεις την Τετάρτη για τους κινδύνους που ενέχουν οι οικονομικές συναλλαγές με τους εβραϊκούς οικισμούς. Παρόμοια προειδοποίηση υπάρχει στους ιστότοπους των υπουργείων Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας.

Η Δυτική Όχθη, η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η Γάζα και τα Υψώματα του Γκολάν είναι περιοχές που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967. Οι εβραϊκοί οικισμοί οι οποίοι ανεγείρονται στις κατεχόμενες αυτές περιοχές θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης