Ο «άγνωστος» δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς... Αδόλφος Χίτλερ!

Ο «άγνωστος» δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς... Αδόλφος Χίτλερ!

Φύρερ της... φοροδιαφυγής, με νόμο που ο ίδιος θέσπισε - Μυστήριο παραμένει η τύχη μεγάλου μέρους των χρημάτων του Χίτλερ

Σούπερ φωτογράφηση από τα κορίτσια της Νταντί!
Ο «άγνωστος» δισεκατομμυριούχος και φοροφυγάς... Αδόλφος Χίτλερ!
Παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ παρουσίαζε τον εαυτό του αδιάφορο απέναντι στα χρήματα, ο ίδιος είχε στην κατοχή του μια περιουσία που σήμερα θα μεταφραζόταν σε 4,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή το Sunday People.

Σύμφωνα με το BBC ο Χίτλερ είχε μια αμύθητη περιουσία. Χρήματα, ακίνητα έργα τέχνης κοσμήματα... έβγαζε χρήματα από παντού για τα οποία δεν πλήρωνε στο κράτος ούτε... δεκάρα, σύμφωνα με νόμο που ο ίδιος είχε θεσπίσει!

Κλείσιμο
Όπως προκύπτει από το εν λόγω δημοσίευμα ο Αδόλφος Χίτλερ μάλλον ήταν... μεγαλοαπατεώνας, καθώς προκύπτει πως εκτός από αρχηγός του ναζιστικού κράτους ήταν και... φύρερ της φοροδιαφυγής. Μάλιστα, αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία, θα διαπιστώσει πως δεν πλήρωνε τίποτε, ενώ αντιθέτως εισέπραττε από παντού!

Ο ίδιος εισέπραττε χρήματα από τις αφίσες που τον απεικόνιζαν (μεταξύ αυτών και των γραμματόσημων), από τις πωλήσεις του βιβλίου του «Ο Αγών Μου», που ήταν υποχρεωτική για κάθε νιόπαντρο ζευγάρι Γερμανών, καθώς είχε τα πνευματικά δικαιώματα.

Αυτό, ωστόσο, που παραμένει μυστήριο είναι η τύχη μεγάλου μέρους των χρημάτων του Χίτλερ, καθώς ήταν κρυμμένα σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν αναφέρονται πουθενά στη διαθήκη του...







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης