Βραζιλία: Ελληνίδα παραγωγός του CNN τραυματίστηκε σε συμπλοκή διαδηλωτών - αστυνομίας

Βραζιλία: Ελληνίδα παραγωγός του CNN τραυματίστηκε σε συμπλοκή διαδηλωτών - αστυνομίας

Η Μπάρμπαρα Αρβανιτίδης και η συνάδελφός της, Σάστα Ντάρλινγκτον, από το CNN τραυματίστηκαν στο Σάο Πάολο από δακρυγόνα

Βραζιλία: Ελληνίδα παραγωγός του CNN τραυματίστηκε σε συμπλοκή διαδηλωτών - αστυνομίας
Η ελληνικής καταγωγής παραγωγός του αμερικανικού δικτύου CNN
, Μπάρμπαρα Αβρανιτίδης και η συνάδελφός της, δημοσιογράφος Σάστα Ντάρλινγκτον, τραυματίστηκαν την ώρα που κάλυπταν διαδηλώσεις κατά του Μουντιάλ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα οι δύο γυναίκες φέρουν τραύματα από θραύσματα γυαλιών, αλλά και από ρίψη δακρυγόνων που πιθανώς πραγματοποίησαν αστυνομικοί, ενώ λέγεται πως οι άνδρες των αστυνομικών αρχών έκαναν και χρήση πλαστικών σφαιρών.


Οι δύο γυναίκες, οι οποίες κάλυπταν τα επεισόδια ανάμεσα σε άνδρες της αστυνομίας και διαδηλωτές που αντιδρούν στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, περίπου 200 ήταν οι συγκεντρωμένοι που έφτασαν σε κεντρική περιοχή του Σάο Πάολο και με πανό, το οποίο ανέφερε «Αν δεν έχουμε δικαιώματα, τότε δε θα γίνει το Μουντιάλ»,  φώναζαν συνθήματα κατά των δαπανών για την αθλητική διοργάνωση.


Τουλάχιστον ένας από αυτούς συνελήφθη, ενώ η αστυνομία της Βραζιλίας πραγματοποίησε ρίψη δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει το πλήθος που κατευθυνόταν στην Αρένα ντε Σάο Πάολο, όπου θα διεξαχθεί η αποψινή τελετή έναρξης και ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε Βραζιλία και Κροατία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης