Φάτε χωρίς να πληρώσετε... αρκεί να φωτογραφίσετε το πιάτο σας

Φάτε χωρίς να πληρώσετε... αρκεί να φωτογραφίσετε το πιάτο σας

Στο Λονδίνο ανοίγει ένα εστιατόριο που το μόνο που σας ζητάει είναι να ανεβάσετε φωτογραφία των πιάτων στα social media

Φάτε χωρίς να πληρώσετε... αρκεί να φωτογραφίσετε το πιάτο σας
Το πρώτο παγκοσμίως εστιατόριο όπου οι πελάτες θα τρώνε... δωρεάν αφού ο λογαριασμός θα πληρώνεται απευθείας, με την ανάρτηση φωτογραφιών των εδεσμάτων στα social media ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο Λονδίνο. Κι όμως, καλά διαβάσατε! Μπορεί να μην έχετε χρήματα όμως, εάν έχετε κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο Ιντερνετ , θα μπορείτε να απολαύσετε ένα λουκούλειο γεύμα χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη.

Κλείσιμο


Η εμφάνιση των γευμάτων θα είναι μάλιστα τέτοια που θα ενθαρρύνει τους πελάτες του εστιατορίου "The Picture House" να βγάζουν φωτογραφίες με το κινητό τους. Αναρτώντας τις φωτογραφίες των εδεσμάτων στο Instagram, το Twitter ή το Facebook - στο hashtag #BirdsEyeInspirations - οι πελάτες θα απαλλάσσονται από τον λογαριασμό. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "DailyMail"¨, το εστιατόριο που βρίσκεται στο Σόχο, αναμένεται να κάνει την... διαφορά σηματοδοτώντας μία νέα τάση στο χώρο της γαστρονομίας. Μάλιστα , τo "The Picture House" θα αποκτήσει λίαν συντόμως και... αδερφάκια καθώς τον ερχόμενο μήνα, στο Μάντσεστερ και το Λιντς, θα ανοίξουν δύο νέα εστιατόρια.

Το "Τhe Picture House" προωθεί τη νέα αλυσίδα τροφίμων "Birds Eye". Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, στο εστιατόριο θα υπάρχει και μία φωτογράφος που ειδικεύεται σε τρόφιμα, η Μαρί Μαρτ, η οποία, θα αφήνει πουρμπουάρ στα τραπέζια του εστιατορίου.



Το "The Picture House" είχε την φαεινή αυτή ιδέα μετά από έρευνα της αλυσίδας τροφίμων "Birds Eye" που έδειξε ότι, το 52% των πελατών σε εστιατόρια φωτογραφίζουν τα φαγητά τους. Ένας στους 10 Βρετανούς βγάζουν φωτογραφία το φαγητό τους μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα και το 9% δηλώνουν ότι δεν αντέχουν να μη φωτογραφήσουν το πιάτο τους ούτε μία ημέρα. Σύμφωνα με το Webstagram, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 90 εκατομμύρια φωτογραφίες με το hashtag "food" στο Ιnstagram.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το να βγάζεις φωτογραφία το φαγητό σου προτού το απολαύσεις, του δίνει περισσότερη νοστιμιά. Επιστήμονες από τη Μινεσότα των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η φωτογράφηση των πιάτων μεγενθύνει τις αισθήσεις. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος που παρεμβάλλεται από την οπτική απόλαυση των φαγητών έως την κατανάλωσή τους , τόσο πιο πολύ γεύεται κανείς το πιάτο του. Η διευθύντρια μάρκετινγκ της "Birds Eye", Μάργκαρετ Τζόμπλινγκ, υποστηρίζει ότι, με την λήψη φωτογραφιών, τα άτομα επιδεικνύουν αλλά και μοιράζονται το φαγητό τους με άλλους, από ένα καθημερινό γεύμα μέχρι μία ιδιαίτερη περίπτωση. "Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία τάση αλλά κι έναν ακόμα λόγο για να επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους", αναφέρει η Τζόμπλινγκ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης