Νιγηρία: Ίσως γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα απαχθέντα κορίτσια

Νιγηρία: Ίσως γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα απαχθέντα κορίτσια

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μια Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι το ερχόμενο Σάββατο

Νιγηρία: Ίσως γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα απαχθέντα κορίτσια
Η Boko Haram, της οποίας το όνομα σημαίνει «Η δυτική εκπαίδευση είναι απαγορευμένη», δήλωσε ότι τα κορίτσια δεν θα έπρεπε να είναι στο σχολείο, αλλά α πρέπει να παντρευτούν αντ' αυτού. Η Boko Haram έχει ξεκινήσει μια βίαιη εκστρατεία κατά της νιγηριανής κυβέρνησης από το 2009.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης του κράτους της Νιγηρίας είπε ότι είχε πληροφορίες σχετικά με την τύχη των μαθητριών. Ειδικότερα, ο Kashim Shettima είπε ότι πιθανώς γνωρίζουν πού βρίσκονται τα κορίτσια, ενώ οι εν λόγω τοποθεσίες έχουν δοθεί σε στρατιωτικούς του κράτους προκείμενου να το επαληθεύσουν.

Κλείσιμο
Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν πίστευω ότι έχουν κρύψει τα κορίτσια κοντά στα σύνορα με το Τσαντ ή το Καμερούν».

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις για τη μαζική απαγωγή των κοριτσιών, αλλά ο πρόεδρος Goodluck Jonathan δήλωσε την Κυριακή ότι η βοήθεια από το εξωτερικό τον κάνει αισιόδοξο στο αν θα βρεθούν τα κορίτσια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν ήδη σχηματίσει ομάδες που βοηθούν τη Νιγηρία και μια αντιτρομοκρατική ισραηλινή ομάδα, ώστε να εντοπίσουν τα κορίτσια.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μια Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι το ερχόμενο Σάββατο με τη Νιγηρία και τις γείτονες χώρες, με σκοπό να επικεντρωθούν στην ασφάλεια της χώρας.


Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ
Ο ηγέτης της «Μπόκο Χαράμ», σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Δευτέρας, δήλωσε ότι οι απαχθείσες μαθήτριες της Νιγηρίας θα αφεθούν ελεύθερες μόνο στο πλαίσιο ανταλλαγής με φυλακισμένους ισλαμιστές, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο αιμοσταγής ηγέτης της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου, υποστηρίζει στο 17λεπτο βίντεο ότι οι κοπέλες που έχουν απαχθεί έχουν ασπαστεί το Ισλάμ. Για του λόγου το αληθές, στο βίντεο απεικονίζονται νεαρές γυναίκες να προσεύχονται σε άγνωστο μέρος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, θεωρείται ότι η πλειοψηφία των κοριτσιών είναι χριστιανές, ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρχουν και κορίτσια που έχουν ασπαστεί το μουσουλμανισμό ανάμεσά τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης