Νορβηγία: Τσέχος 36 ετών ο «Τζον Σμιθ» που πάσχει από αμνησία

Νορβηγία: Τσέχος 36 ετών ο «Τζον Σμιθ» που πάσχει από αμνησία

Τον άνδρα αναγνώρισε «με βεβαιότητα» η οικογένειά του - Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο ίδιος

Νορβηγία: Τσέχος 36 ετών ο «Τζον Σμιθ»  που πάσχει από αμνησία
Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει η περιπέτεια του άνδρα που εντόπισε να περιπλανιέται στο χιόνι η νορβηγική αστυνομία στο Όσλο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τσεχικής αστυνομίας «κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για πολίτη της Τσεχικής Δημοκρατίας ηλικίας 36 ετών. Αναγνωρίσθηκε μετά βεβαιότητος από πολλά μέλη της οικογενείας του».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Έβα Στουλίκοβα η αναγνώριση πραγματοποιήθηκε χάρη στη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του άνδρα τον οποίο η νορβηγική αστυνομία είχε ονοματίσει ως «Τζον Σμιθ».

«Ο άνδρας δεν είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος στη Τσεχική Δημοκρατία. Οι συνθήκες της διαμονής του στη Νορβηγία παραμένουν αδιευκρίνιστες» συμπλήρωσε η Στουλίκοβα.

Ο ίδιος ο άνδρας δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ότι θεωρεί πως έπεσε θύμα κλοπής, σεξουαλικής επίθεσης και στη συνέχεια ναρκώθηκε και εγκαταλείφθηκε.

Σήμερα εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στις ανακοινώσεις της τσεχικής αστυνομίας λέγοντας πως «πολλοί λένε ότι με αναγνώρισαν...με βάση αυτή τη μοναδική φωτογραφία, θεωρούν ότι με γνωρίζουν. Αλλά μέχρι να επιβεβαιωθεί απολύτως, δεν πρόκειται παρά για ισχυρισμούς».

«Φυσικά θα ήθελα να είναι αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να στηριχθώ σε αυτό, σαν να είναι αλήθεια», πρόσθεσε, εκφράζοντας τη λύπη του που η νορβηγική αστυνομία έσπευσε να κάνει ανακοινώσεις και ζητώντας συνέχιση των ερευνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης