ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και Ουκρανία ξανα στο τραπέζι του διαλόγου

ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και Ουκρανία ξανα στο τραπέζι του διαλόγου

Εν μέσω κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα μεσολαβήσουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση

ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και Ουκρανία ξανα στο τραπέζι του διαλόγου
Συνάντηση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Ουκρανού ομολόγου του, Αντρέι Ντεστσούτσα, θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης το πρακτορείο Reuters.

Δεν ανακοινώθηκε ακόμα πού θα γίνει η συνάντηση με τα δύο αντιπαρατιθέμενα μέλη και την Ευρώπη και την Αμερική ως μεσολαβητές, αλλά ήδη το κλίμα τις τελευταίες μέρες στην ανατολική Ουκρανία είναι εκρηκτικό. Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, διάφορες πόλεις στην περιοχή αυτή της Ουκρανίας ταλανίζονται από διαδηλώσεις που ζητούν να ακολουθήσουν κι αυτές τον ίδιο δρόμο.

Κλείσιμο
Το Ντονιέτσκ ανακοίνωσε ήδη ότι θα προχωρήσει και αυτό σε δημοψήφισμα, ενώ το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασαν επεισόδια στο Χάρκοβο μεταξύ ρωσόφιλων διαδηλωτών και ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, που προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης