Γιανουκόβιτς: Αν ήμουν εγώ πρόεδρος, θα εμπόδιζα την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία

Γιανουκόβιτς: Αν ήμουν εγώ πρόεδρος, θα εμπόδιζα την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία

Οι νέες αρχές έχουν ευθύνη είπε ο έκπτωτος Ουκρανός πρόεδρος

Γιανουκόβιτς: Αν ήμουν εγώ πρόεδρος, θα εμπόδιζα την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία
Ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς δήλωσε την Τετάρτη ότι «δεν μπορεί να δεχτεί» την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την απώλεια της περιοχής αυτής στις νέες αρχές του Κιέβου.

«Πώς μπορώ να το εκλάβω ως πρόεδρος, την ώρα που η χώρα βουλιάζει;», διερωτήθηκε, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με την άποψή του για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Κλείσιμο
«Αν αυτό είχε συμβεί όταν ήμουν εγώ στην εξουσία, θα είχα προσπαθήσει να το εμποδίσω», πρόσθεσε ο κ. Γιανουκόβιτς, στη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε από το ρωσικό δορυφορικό και καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο Dojd.

Αν και απέφυγε να καταδικάσει τη Μόσχα για την ενέργειά της, ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας επέρριψε την ευθύνη για την απώλεια της Κριμαίας στους αξιωματούχους που ανέλαβαν την εξουσία στην Ουκρανία.

«Είναι η ακραία θέση τους σχετικά με τη ρωσική γλώσσα, σχετικά με τις περιοχές όπου ζει ρωσόφωνος πληθυσμός αυτές που προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια των ρωσοφώνων της Κριμαίας», συνέχισε ο κ. Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Οι προσπάθειες να υπαγορεύσουν στους ανθρώπους τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ζουν προκάλεσε τη διαμαρτυρία τους», εξήγησε ο ίδιος. «Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν ο πληθυσμός μιας τόσο σημαντικής περιοχής διοργανώνει ένα δημοψήφισμα σε ένα πλαίσιο διαμαρτυρίας και ουσιαστικά διαχωρίζεται από την Ουκρανία. Προσωπικά δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό», υπογράμμισε ο Ουκρανός έκπτωτος πρόεδρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης