Η συγκλονιστική αντίδραση Βρετανίδας που ανέκτησε την ακοή της έπειτα από 40 χρόνια σιωπής

Η συγκλονιστική αντίδραση Βρετανίδας που ανέκτησε την ακοή της έπειτα από 40 χρόνια σιωπής

Η μελωδία ενός τραγουδιού, το γέλιο των φίλων μας, το θρόϊσμα  του ανέμου, το τιτίβισμα των πουλιών και εκατομμύρια άλλοι ήχοι που ακούμε καθημερινά, είναι για εμάς δεδομένοι. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους...

Η συγκλονιστική αντίδραση Βρετανίδας που ανέκτησε την ακοή της έπειτα από 40 χρόνια σιωπής
Η 40χρονη Βρετανίδα Joanne Milne "γεννήθηκε" ξανά τον περασμένο μήνα όταν βγήκε από τον κόσμο της σιωπής στον κόσμο των ήχων μετά την υποβολή της σε επέμβαση κοχλιακών εμφυτεύματων. Η γυναίκα αμέσως μετά τη γέννησή της διαγνώσθηκε με το σπάνιο σύνδρομο Usher, το οποίο δεν της επέτρεπε να ακούει καθόλου. Στην περίπτωση αυτή τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα και μόνο η εμφύτευση κοχλιακών εμφυτεύματων μπορεί να είναι η λύση.

Η Joanne υπεβλήθη σε επέμβαση κοχλιακών εμφυτευμάτων πριν ένα μήνα και μετά την επέμβαση έζησε μερικές μέρες αγωνίας, αφού οι γιατροί δεν πάτησαν αμέσως το μαγικό κουμπί που θα την έβαζε στον υπέροχο κόσμο των ήχων!

Κλείσιμο
Η μετάβαση από τον κόσμο των κωφών στον "θορυβώδη" κόσμο των άλλων ανθρώπων έγινε σταδιακά και όπως η ίδια η 40χρονη εξήγησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, και η συχνότητα του ήχου έγινε σταδιακά, έτσι ώστε ο εγκέφαλος να μπορέσει να εξοικειωθεί με τις νέες εντολές που λαμβάνει από την αίσθηση της ακοής.

Η 40χρονη γυναίκα δήλωσε πως τις πρώτες μέρες δεν πίστευε ότι μπορούσε να ακούσει τη φωνή της, ένιωθε σοκαρισμένη και της φαινόταν παράξενο που οι φίλοι της δεν ήταν πια αναγκαίο να την χτυπάνε στον ώμο όταν ήθελαν να της μιλήσουν!

Η Joanne δηλώνει ότι ακόμα κλαίει καθημερινά στο άκουσμα των διαφόρων ήχων και έχει ζητήσει από ένα καλό της φίλο να της φτιάξει μια ενδεικτική λίστα με τα τραγούδια των σαράντα αυτών χρόνων σιωπής που έχει βιώσει.

Σημειώνεται ότι το σπάνιο σύνδρομο Usher είχε επηρεάσει και την όραση της γυναίκας από τα είκοσι χρόνια της με αποτέλεσμα, τουλάχιστον η αποκατάσταση της ακοής να είναι γι' αυτή θείο δώρο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης