Κίνα: Αντίδοτο στο νέφος ο... εμφιαλωμένος αέρας

Κίνα: Αντίδοτο στο νέφος ο... εμφιαλωμένος αέρας

Στον απόηχο της είδησης ότι η ατμοσφαιρική μόλυνση προκάλεσε 8 εκατ. θανάτους παγκοσμίως, κινεζική εταιρεία υπόσχεται ανάσες δροσιάς και καθαρού αέρα που θα παρέχεται εμφιαλωμένος 

Κίνα: Αντίδοτο στο νέφος ο... εμφιαλωμένος αέρας
Εμφιαλωμένο αέρα θα πουλούν λίαν συντόμως οι Κινέζοι προσφέροντας , όπως υποστηρίζουν, ανάσα φρεσκάδας στους πολίτες της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη την ώρα που η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει κτυπήσει «κόκκινο» σε πολλές περιοχές της Κίνας. Από την επαρχία Σενγκτσού, οι Κινέζοι θα εμφιαλώνουν αέρα και θα τον πωλούν στους ενδιαφερόμενους. Ηδη μάλιστα έχει αρχίσει η προώθηση του εμφιαλωμένου αέρα προσφέροντας δωρεάν μπουκάλια στους κατοίκους τα οποία φέρουν το λογότυπο «Oxygen Bunnies».  
 
Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, τον Ιούνιο αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της χώρας τα πρώτα μπουκάλια με φρέσκο αέρα, η τιμή των οποίων παραμένει προς το παρόν άγνωστη.  
  
Κλείσιμο
Εμπνευστής της ιδέας ήταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των θεατρικών θεαμάτων στην Κίνα, ανταποκρινόμενος στην ολοένα διογκούμενη ανησυχία των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας για την ατμοσφαιρική μόλυνση, όπως αναφέρουν οι «Global Times» της Κίνας. Ο Τσεν Γκουεντζιαμπάο, ένας πολυεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος με περιβαλλοντικές ανησυχίες, σκέφθηκε να εμφιαλώσει αέρα από τις αμόλυντες περιοχές της Κινας, όπως είναι η επαρχία Σενγκτσού.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης