Γουινέα: Τέλος στην πώληση και κατανάλωση νυχτερίδων

Γουινέα: Τέλος στην πώληση και κατανάλωση νυχτερίδων

Ο Καναδός διαπιστώθηκε πως δεν έχει χτυπηθεί από τον ιό

Γουινέα: Τέλος στην πώληση και κατανάλωση νυχτερίδων
Απαγορεύτηκε το εμπόριο και η κατανάλωση νυχτερίδων, από την Τρίτη στη Γουινέα, προκειμένου να εμποδιστεί η περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας του φονικού ιού Έμπολα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της δυτικοαφρικανικής χώρας, Ρενέ Λαμά. Όπως δήλωσε ο κ. Λαμά, οι νυχτερίδες φαίνεται πως είναι οι «βασικοί παράγοντες» πίσω από την εμφάνιση του ιού στις νότιες περιοχές της Γουινέας.

Να υπενθυμίσουμε πως τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχουν έως τώρα χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στη Γουινέα, ενώ μάλιστα εντείνονται οι ανησυχίες για πιθανή εξάπλωση του ιού σε γειτονικές χώρες.

Κλείσιμο
Παρά ταύτα, ένας Καναδός που πιθανολογείτο πως έπασχε από τον Έμπολα μετά από ταξίδι στη Λιβερία διαπιστώθηκε πως δεν έχει χτυπηθεί από τον ιό, όπως ανακοίνωσαν οι καναδικές Αρχές.

Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία ούτε προληπτικό εμβόλιο για τον θανατηφόρο Έμπολα, ο οποίος σκοτώνει το 25%-90% των θυμάτων του, ανάλογα με το στέλεχος. Η ασθένεια μεταδίδεται συνήθως μέσω σωματικών υγρών ή κοπράνων. Ενδεικτικά συμπτώματα περιλαμβάνουν εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία, ακατάπαυστη διάρροια και εμετούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης