Πούτιν: Θα διατηρήσω λογαριασμό στη ρωσική τράπεζα που «θα παγώσει από δολάρια»

Πούτιν: Θα διατηρήσω λογαριασμό στη ρωσική τράπεζα που «θα παγώσει από δολάρια»

Αυτή ήταν η ειρωνική απάντηση του Ρώσου προέδρου στις νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα

Πούτιν: Θα διατηρήσω λογαριασμό στη ρωσική τράπεζα που «θα παγώσει από δολάρια»
Με ειρωνικό ύφος απάντησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα κατά ακόμα 20 συνεργατών του Ρώσου προέδρου αλλά και κατά της τράπεζας Bank Rossiya.

«Θα διατηρήσω τον λογαριασμό στην Τράπεζα» δήλωσε με σαρδόνειο ύφος (σ.σ. ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί το Associated Press) ο Πούτιν μιλώντας την Παρασκευή στα μέλη του προεδρικού συμβουλίου ασφαλείας.

Κλείσιμο
Τα σχόλια του Πούτιν ερμηνεύτηκαν ως μια οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ρωσίας στην αμερικανική κυβέρνηση, η οποία επισήμανε πως επέβαλε κυρώσεις στο συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα διότι είναι αυτό που χρησιμοποιούν προσωπικά πολλοί ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Ρωσία και ελέγχεται από ένα πρόσωπο που θεωρείται προσκείμενο στον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η τράπεζα, η οποία εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη, δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα στην Κριμαία.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε νέα «αντίμετρα» κατά των ΗΠΑ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις Ομπάμα.

Διαφορετικό ήταν, όμως, το μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, καθώς ο Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει το νέο γύρο κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Θα ανταποδίδουμε κάθε φορά. Ανταποδώσαμε τις πρώτες κυρώσεις. Τώρα θα αντιδράσουμε και σε αυτές, φυσικά. Δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία σε εννέα αμερικανούς αξιωματούχους, ανάμεσά τους ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης