ΝASA: Προσφέρει 36.000 δολάρια για «κυνήγι» αστεροειδών

ΝASA: Προσφέρει 36.000 δολάρια για «κυνήγι» αστεροειδών

Δίνει κίνητρο σε ειδικούς προγραμματιστές να βρούνε τρόπους που θα εντοπίζουν άμεσα τους «διαστημικούς βράχους» που θα έχουν κατεύθυνση προς τη Γη

ΝASA: Προσφέρει 36.000 δολάρια για «κυνήγι» αστεροειδών
Τον διαγωνισμό «Asteroid Data Hunter» ανακοίνωσε πως θα θέσει σε εφαρμογή η NASA, δίνοντας μάλιστα και χρηματικό έπαθλο 36.000 δολαρίων σε επίδοξους κυνηγούς αστεροειδών!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να αφορά συγκεκριμένους προγραμματιστές, οι οποίοι καλούνται μέσα σε διάστημα έξι μηνών να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν αλγόριθμους, που θα μπορέσουν  να βοηθήσουν στον εντοπισμό αστεροειδών με κατεύθυνση προς τη γη.

Κλείσιμο
Ο διαγωνισμός θα έχει διπλό στόχο, όπως την αποφυγή μιας καταστροφικής σύγκρουσης αλλά και την προσπάθεια αξιοποίησης των πολύτιμων ορυκτών που βρίσκονται πάνω σε αυτούς.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως παρακολουθείται μόνο το 1% των αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, σύμφωνα με την εταιρεία Planetary Resources, η οποία συνεργάζεται με τη NASA στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Υπολογίζεται ότι μόνο 100 άνθρωποι αναζητούν αστεροειδείς κάθε μέρα προκειμένου να καθορίσουν το σχήμα και την ταχύτητά τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης