Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia;

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia;

Η Κϊνα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν από δορυφόρο της σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia;
Νέες πληροφορίες μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, καταγράφηκαν εικόνες από κινεζικό δορυφόρο, όπου υποτίθεται πως φαίνεται το Boeing της Malaysia. 

Δόθηκε μάλιστα στη δημοσιότητα από το BBC μια φωτογραφία όπου υποτίθεται πως φαίνονται τα συντρίμμια.

Κλείσιμο
Σε αυτές απεικονίζονται τρία αντικείμενα να επιπλέουν με μέγεθος 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα. Το μέγεθος του αεροπλάνου που εξαφανίστηκε είναι 63,7 μέτρα, ενώ το άνοιγμα των φτερών 60,9 μέτρα.

Σύμφωνα με το BBC, οι φωτογραφίες ελήφθησαν την Κυριακή, την επομένη δηλαδή του δυστυχήματος και δημοσιοποιήθηκαν από την κινεζική κρατική υπηρεσία επιστημών. Η ηλεκτρονική σελίδα της υπηρεσίας sastind.gov.cn, λίγο μετά την ανακοίνωση «έπεσε», προφανώς από το πλήθος των επισκέψεων.



Οι συντεταγμένες των φωτογραφιών τοποθετούν τα αντικείμενα στο θαλάσσιο χώρο της Νότιας Κίνας, ανάμεσα σε Μαλαισία και Βιετνάμ, εκεί δηλαδή που είχαν προσδιορίσει από την αρχή οι υπηρεσίες την εξαφάνιση του αεροσκάφους.



Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και εντοπίστηκαν από κινεζικό δορυφόρο, συνδέονται με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Οι κινεζικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει καπνό και ορισμένα αντικείμενα που επιπλέουν…Προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λι Ζιαξιάνγκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο στρατός της Μαλαισίας απέκρυπτε πληροφορίες σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα οι αρχές του Βιετνάμ έχουν ήδη ψάξει την περιοχή στην οποία οι κινεζικοί δορυφόροι εντόπισαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποτελούν κομμάτια του εξαφανισμένου αεροπλάνου της Malaysia Airlines, ωστόσο ένα αεροσκάφος έχει σταλεί ξανά στην περιοχή, ανακοίνωσε βιετναμέζος αξιωματούχος.

«Είμαστε ενήμεροι και αποστείλαμε αεροπλάνα για να καλύψουν αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών», δήλωσε στο Ρόιτερς ο υφυπουργός Μεταφορών, Φαμ Κιού Τιού. «Σήμερα ένα (στρατιωτικό) αεροπλάνο θα ψάξει ξανά την περιοχή», είπε.

Ένας στρατιωτικός αξιωματούχους δήλωσε ότι το Βιετνάμ περίμενε να δει τις φωτογραφίες που ελήφθησαν την Κυριακή από ένα κινέζικο δορυφόρο στα ύδατα βορειοανατολικά της Κουάλα Λουμπούρ και νότια του Βιετνάμ προκειμένου να εντοπιστεί η ακριβής τοποθεσία για περαιτέρω επιθεώρηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά από τότε που χάθηκε το Boeing της Malaysia airlines που δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες δορυφόρων ή των σωστικών συνεργείων και των ερευνητικών αεροπλάνων, που παρουσίαζαν αντικείμενα που υποτίθεται πως ήταν από το αεροπλάνο.

Χθες οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα Στενά της Μάλακα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Παρόλα αυτά οι ειδικοί αξιολογούν τις φωτογραφίες αυτές ως αξιόπιστες, καθώς δίνονται από επίσημες κινεζικές αρχές. Το γεγονός μάλιστα ότι δόθηκαν αρκετά μετά από τη στιγμή της λήψης τους, μάλλον επιβεβαιώνει την σπουδαιότητά τους. 

Το βίντεο που μετέδωσε το CNN: 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης