Βενεζουέλα: Ουρές για να αγοράσουν τα απαραίτητα

Βενεζουέλα: Ουρές για να αγοράσουν τα απαραίτητα

Ένα χρόνο περίπου μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες η Βενεζουέλα απειλείται με οικονομική και κοινωνική κατάρρευση,πολλά βασικά αγαθά έχουν γίνει δυσεύρετα, η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη και ο διάδοχος του Τσάβες, Νικολάς Μαδούρο, προσπαθεί με τη βία να καταστείλει τους διαδηλωτές

Βενεζουέλα: Ουρές για να αγοράσουν τα απαραίτητα
Καθημερινότητα έχουν γίνει οι ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα, καθώς οι πολίτες στέκονται από τα χαράματα έξω από αυτά προκειμένου να εξασφαλίσουν την αγορά βασικών ειδών διατροφής που βρίσκονται σε ανεπάρκεια στη χώρα.

Με έναν αριθμό γραμμένο στον καρπό του χεριού τους 200 περίπου κάτοικοι στήνονται από τις 2 το πρωί έξω από σούπερ μάρκετ  στην πόλη Σαν Κριστομπάλ για να μπορέσουν να βρουν τρόφιμα στα ράφια του καταστήματος που όμως είναι σχεδόν άδεια. Το αλεύρι, το λάδι και το βούτυρο είναι από τα πρώτα αγαθά που έχουν εξαφανιστεί από τις 4 Φεβρουαρίου από τα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας και η έλλειψή τους είναι μία από τις βασικές αιτίες των εκτεταμένων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Κλείσιμο
Οι πολίτες της χώρας μπορούν πλέον να ψωνίζουν στα καταστήματα μόνο σε συγκεκριμένες μέρες που καθορίζονται από τα τελευταία ψηφία του αριθμού της ταυτότητάς τους και γα να αποφεύγονται οι συγκρούσεις στις πολύωρες ουρές έξω από τα καταστήματα, οι κάτοικοι γράφουν αυτόν τον αριθμό στον καρπό του χεριού τους.

Οι υψηλές τιμές αλλά και τα σχεδόν άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ είναι η καθημερινή εικόνα στις περισσότερες πόλεις της χώρας, ενώ όλα τα άλλα καταστήματα παραμένουν κλειστά. Αν και η Βενεζουέλα είναι η πέμπτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα και η πρώτη σε αποθέματα του "μαύρου χρυσού" στον κόσμο, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν ευθύνεται ο τσαβισμός για την εξαθλίωση της χώρας ή η ανεπάρκεια των διαδόχων του Τσάβες που η χώρα οδηγείται στην κατάρρευση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης