Ιταλία: Τεστ DNA για ταυτοποίηση της «Μόνα Λίζα»

Ιταλία: Τεστ DNA για ταυτοποίηση της «Μόνα Λίζα»

Οι ερευνητές θα συγκρίνουν το γονιδιακό υλικό της γυναίκας με αυτό άλλων λειψάνων συγγενών της που έχουν ταφεί σε διαφορετικά σημεία στην Φλωρεντία

Ιταλία: Τεστ DNA για ταυτοποίηση της «Μόνα Λίζα»
Ιταλοί ερευνητές δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε γονιδιακές εξετάσεις σκελετού που βρέθηκε στην Φλωρεντία προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτός ανήκει στην Λίζα Γκεραντίνι, την γυναίκα που πόζαρε στον Λεονάρντο ντα Βίντσι για τον περίφημο πίνακα της Μόνα Λίζα.

Επιστήμονες στην Ιταλία με επικεφαλής τον συγγραφέα Σιλβάνο Βινσέτι ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν εξετάσεις DNA σε σκελετό που βρέθηκε στην Φλωρεντία και εικάζουν ότι ανήκει στην Λίζα Γκεραντίνι, σύζυγο του φλωρεντινού εμπόρου μεταξιού Φραντσέσκο ντελ Τζιοκόντο, η οποία πόζαρε για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι μεταξύ του 1503 και του 1505.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές θα συγκρίνουν το γονιδιακό υλικό της γυναίκας με αυτό άλλων λειψάνων συγγενών της που έχουν ταφεί σε διαφορετικά σημεία στην Φλωρεντία. Ο Σιλβάνο Βινσέτι δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι έτοιμα τον προσεχή Μάιο ή Ιούνιο.

Οι περισσότεροι ιστορικοί τέχνης πιστεύουν ότι η Λίζα Γκεραντίνι δεν είναι η μόνη που πόζαρε για τον πίνακα της Μόνα Λίζα αλλά ο ντα Βίντσι χρησιμοποίησε και άλλα μοντέλα για να τον ολοκληρώσει μεταξύ των οποίων και έναν άντρα φίλο του.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να αποτυπώσουν στον υπολογιστή το πρόσωπο της μυστηριώδους γυναίκας που πόζαρε για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι δίνοντας στην ανθρωπότητα έναν από τους πιο διάσημους πίνακες παγκοσμίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης