Βρετανία: Θα επανεξεταστούν οι λόγοι θανάτου του Ρώσου κατάσκοπου Λιτβινένκο

Βρετανία: Θα επανεξεταστούν οι λόγοι θανάτου του Ρώσου κατάσκοπου Λιτβινένκο

Ο πρώην κατάσκοπος πέθανε το 2006 όταν δηλητηριάστηκε από ραδιενεργό ουσία - Η δηλητηρίαση είχε προκαλέσει ρήξη στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών

Βρετανία: Θα επανεξεταστούν οι λόγοι θανάτου του Ρώσου κατάσκοπου Λιτβινένκο
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ακύρωσε την Τρίτη μια απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε δημόσια έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του πρώην Ρώσου κατασκόπου, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος πέθανε το 2006 όταν δηλητηριάστηκε από ραδιενεργό ουσία, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το δικαστήριο δεν ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας, ωστόσο είπε ότι η υπουργός Εσωτερικών, Τερίσα Μέι, θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφαση. «Εάν πρόκειται να εμμείνει στην άρνησή της, θα πρέπει να παρουσιάσει καλύτερη επιχειρηματολογία από αυτή που αναφέρεται στην επιστολή απόφασης», έγραψε ο Λόρδος Τζάστις Ρίτσαρντς, παραδίδοντας την ομόφωνη απόφαση τριών δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εξετάζουν το θέμα.

«Εξετάζουμε προσεκτικά την απόφαση και η κυβέρνηση συνεχίζει να συνεργάζεται πλήρως με τη δικαστική έρευνα σχετικά με το θάνατο του κ. Λιτβινένκο».

Η Μέι, είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούλιο ότι είχε λάβει υπόψιν τα συμφέροντα των σχέσεων της Βρετανίας με τη Ρωσία στην απόφαση να μη διατάξει τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας.

Κλείσιμο
Η δηλητηρίαση του Λιτβινένκο είχε προκαλέσει ρήξη στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει το Reuters. Η Ρωσία αρνείται ότι έπαιξε οποιοδήποτε ρόλο στη δολοφονία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης