Μπάιντεν: Έκκληση σε Γιανουκόβιτς για «διάλογο» και «συμβιβασμό»

Μπάιντεν: Έκκληση σε Γιανουκόβιτς για «διάλογο» και «συμβιβασμό»

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, η συνέχιση του διαλόγου είναι η μόνη βιώσιμη λύση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ουκρανία


Μπάιντεν: Έκκληση σε Γιανουκόβιτς για «διάλογο» και «συμβιβασμό»
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Τρίτη τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς για «διάλογο» και «συμβιβασμό για να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση».

«Η συνέχιση του διαλόγου και ο γνήσιος συμβιβασμός για να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση που μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ουκρανών είναι η μόνη βιώσιμη λύση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ουκρανία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, σε τηλεφωνική συνομιλία, όπως ανέφερε Λευκός Οίκος.

Κλείσιμο
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος ζητεί τακτικά από τον πρόεδρο της Ουκρανίας τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος διαμαρτυρίας, για μια ακόμη φορά κάλεσε «να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση».

Αυτό περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον αμερικανό αντιπρόεδρο την απόσυρση των μονάδων επιβολής της τάξης, την απελευθέρωση των διαδηλωτών και την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τις επιθέσεις και τη βία εναντίον δημοσιογράφων και διαδηλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης