Πορτογαλία: Συγκλονίζει ο γητευτής των γιγαντιαίων κυμάτων

Πορτογαλία: Συγκλονίζει ο γητευτής των γιγαντιαίων κυμάτων

Ο 34χρονος Αντριου Κότον «σκαρφάλωσε» σε κύμα ύψους 27 μέτρων

Πορτογαλία: Συγκλονίζει ο γητευτής των γιγαντιαίων κυμάτων

Όταν οι άλλοι νιώθουν δέος μπροστά στην ανεξέλεγκτη δύναμη της φύσης, εκείνος ετοιμάζεται με ενθουσιασμό να τη δαμάσει. Όταν κάποιοι τρομοκρατούνται στη θέα πελώριων κυμάτων έτοιμα να κατασπαράξουν τα πάντα στο πέρασμά τους, εκείνος φοράει τη στολή του και βουτάει με λαχτάρα στο νερό.


Κλείσιμο

Ο λόγος για τον 34χρονο Βρετανό επαγγελματία σέρφερ, Αντριου Κότον, ο οποίος αψηφά τον κίνδυνο και με όπλο το θάρρος και του και ίσως λίγη δόση θράσους, «σκαρφαλώνει» κύματα – τέρατα όποτε του δοθεί η ευκαιρία.

Το τελευταίο του κατόρθωμα πραγματοποιήθηκε εχθές, Κυριακή, όταν έσκισε κύμα ύψους 27 περίπου μέτρων στην Πορτογαλία.


Παρά την εμπειρία του, όμως, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Κότον πανικοβλήθηκε, καθώς η ορμή του νερού ένιωθε να τον παρασύρει στο βυθό.

Όταν βγήκε από τη θάλασσα ήταν η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια που ένιωσε την ανάγκη να ειδοποιήσει τη σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του, για να την διαβεβαιώσει ότι είναι καλά στην υγεία του.

«Δεν έχω σκαρφαλώσει ποτέ σε κύμα όπως αυτό. Ήταν τρομακτικό, αλλά είσαι πάντα στα χέρια της μητέρας φύσης και αυτό είναι συναρπαστικό», δήλωσε ο Κότον.


Η 37χρονη σύζυγός του μιλώντας στη Daily Mail δήλωσε: «Ποτέ δε λέει ότι είναι αγχωμένος με τα κύματα ή με το ύψος τους, αλλά αυτή τη φορά μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι έδειχνε επικίνδυνο».

Όλα αυτά την ώρα που δεκάδες ανθρώπων παρακολουθούσαν με αγωνία το παράτολμο εγχείρημά του από έναν λόφο κοντά στην ακτή της Ναζαρέ.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης