Πέρες: Να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους

Πέρες: Να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι βρίσκονται στο στάδιο διαπραγματεύσεων, υπό την διαμεσολάβηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών

Πέρες: Να συνεχιστούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους
Ο Ισραηλινός πρόεδρος, Σιμόν Πέρες, έκανε την Πέμπτη έκκληση για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστινίους ώστε να υπάρξει μια αίσια κατάληξη και προειδοποίησε ότι δεν θα ήταν συνετό να καταρρεύσει ο διάλογος, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε άπειρο χρόνο μπροστά μας (για τις συνομιλίες) και ότι οι λανθασμένες αποφάσεις είναι μη αναστρέψιμες», είπε ο Πέρες. «Αυτή η εποχή είναι για ιστορικές –όχι πολιτικές- αποφάσεις», είπε ο 90χρονος ηγέτης. «Έχουμε τώρα την ευκαιρία να συνάψουμε ειρήνη με τους Παλαιστινίους και είμαι πεπεισμένος ότι και ο Μαχμούντ Αμπάς (ο Παλαιστίνιος πρόεδρος) το σκέφτεται σοβαρά».

Κλείσιμο
«Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τη σωστή απόφαση, δηλαδή για το εβραϊκό κράτος του Ισραήλ και το αραβικό κράτος της Παλαιστίνης», αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου.

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι βρίσκονται στο στάδιο διαπραγματεύσεων, υπό την διαμεσολάβηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να σταματήσουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης