Πάπας Φραγκίσκος: Πληγή για την κοινωνία η τοκογλυφία

Πάπας Φραγκίσκος: Πληγή για την κοινωνία η τοκογλυφία

«Όταν μία οικογένεια δεν έχει να φάει γιατί πρέπει να πληρώσει το δάνειο στους τοκογλύφους, αυτό δεν είναι χριστιανικό, δεν είναι ανθρώπινο», δήλωσε ο ποντίφικας

Πάπας Φραγκίσκος: Πληγή για την κοινωνία η τοκογλυφία

«Όταν μία οικογένεια δεν έχει να φάει γιατί πρέπει να πληρώσει το δάνειο στους τοκογλύφους, αυτό δεν είναι χριστιανικό, δεν είναι ανθρώπινο», είπε σε αυστηρό τόνο ο Πάπας Φραγκίσκος στη γενική ακρόαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη.

Επικαλούμενος την ανάγκη για κινητοποίηση των αρχών, επισήμανε πως η τοκογλυφία είναι «μία δραματική κοινωνική πληγή που τραυματίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Κλείσιμο

Αναφερόμενος στην ανεργία, δήλωσε πως η εργασία είναι πηγή αξιοπρέπειας, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να λείπει η δουλειά».

Την ώρα που ολοκλήρωνε την ομιλία του άρχισε να βρέχει και χωρίς να χάσει το χιούμορ του, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε: «Αυτές τις τελευταίες φορές μας ευλογούν από τον ουρανό. Να είστε θαρραλέοι».

Παρά την κακοκαιρία πάντως δεν πτοήθηκε, τυλίχτηκε στο λευκό παλτό του, το λευκό κασκόλ του και κατέβηκε προς τους εκατοντάδες πιστούς, όπου είχε και μία απρόσμενη συνάντηση με έναν πράσινο παπαγάλο, τον οποίο κράτησε στο χέρι του.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης