Σκληρή κριτική Ράσμουσεν στη Ρωσία για τις πιέσεις στο Κίεβο

Σκληρή κριτική Ράσμουσεν στη Ρωσία για τις πιέσεις στο Κίεβο

«Μία συμφωνία συνεργασίας με την Ουκρανία θα ήταν μία μεγάλη τόνωση για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια» τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ


Σκληρή κριτική Ράσμουσεν στη Ρωσία για τις πιέσεις στο Κίεβο
Σκληρή κριτική άσκησε σήμερα ο πρόεδρος του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν στην Ρωσία επειδή θεωρεί ότι εξαιτίας των πιέσεων που άσκησε στο Κίεβο για να μη συνάψει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ δημιουργήθηκαν οι ταραχώδεις διαδηλώσεις και η πολιτική αναστάτωση στην χώρα.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε στην Γαλλική εφημερίδα Figaro:«Μία συμφωνία συνεργασίας με την Ουκρανία θα ήταν μία μεγάλη τόνωση για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια. Ειλικρινά θλίβομαι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ο λόγος είναι γνωστός: οι πιέσεις που ασκεί η Ρωσία στο Κίεβο».

Κλείσιμο
Ο Ράσμουσεν καταδίκασε την βία των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των διαδηλωτών και κάλεσε τους πολιτικούς στην Ουκρανία να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ αν και επεσήμανε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ έχουν εξομαλυνθεί κατέκρινε τον παρεμβατικό ρόλο της κυβέρνησης Πούτιν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης