Βατικανό: Το λόμπι των γκέι απειλεί την ασφάλεια του Πάπα

Βατικανό: Το λόμπι των γκέι απειλεί την ασφάλεια του Πάπα

Δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της παπικής ελβετικής φρουράς σε ελβετικό έντυπο

Βατικανό: Το λόμπι των γκέι απειλεί την ασφάλεια του Πάπα

Ο Ελμαρ Μέντερ υπήρξε επικεφαλής της παπικής ελβετικής φρουράς τη χρονική περίοδο 2002 – 2008, όσο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ήταν αρχικά ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και στη συνέχεια ο Πάπας Βενέδικτος.

Παραχωρώντας συνέντευξη στο έντυπο Schweiz am Sonntag, ο Μέντερ δήλωσε πως το λόμπι των γκέι στο Βατικανό, το οποίο λέγεται ότι είναι εξαιρετικά ισχυρό, είναι πολύ επικίνδυνο ακόμα και για τον ίδιο τον ποντίφικα.

Κλείσιμο

«Μπορώ να μιλήσω από προσωπική πείρα για το λόμπι των γκέι», δήλωσε ο Μέντερ, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε θέσει σε επιφυλακή τους άνδρες του για να προσέχουν μέλη του Βατικανού που «ασελγούν».

«Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το δίκτυο απαρτίζεται από ανθρώπους τόσο πιστούς ο ένας στον άλλον, που φτάνουν στο σημείο να σχηματίζουν μία μυστική εταιρία», συμπλήρωσε. Μια εταιρία τόσο δυνατή που μπορεί να κάνει κακό ακόμα και στον ίδιο τον Πάπα, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει με ποιο τρόπο.

«Για αυτό το λόγο αν είχα ανακαλύψει ότι ένας από τους άνδρες της φρουράς ήταν ομοφυλόφιλος δεν θα τον άφηνα ποτέ να κάνει καριέρα. Όχι γιατί η ομοφυλοφιλία μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, αλλά γιατί ο κίνδυνος ανειλικρίνειας είναι μεγάλος», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ένα από τα μέλη της ελβετικής φρουράς αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από μέλη της γραμματείας του κρατιδίου του Βατικανού, αλλά και από έναν Καρδινάλιο.

Ο τελευταίος, μάλιστα, τον είχε καλέσει στο τηλέφωνό του βραδινή ώρα, ενώ ο άνδρας επέστρεφε από την έξοδό του, καλώντας τον στο δωμάτιό του.

Παρά τις αποκαλύψεις, πάντως, ο εκπρόσωπος της ελβετικής φρουράς, δήλωσε: «Οι φήμες για δίκτυο γκέι στο εσωτερικό του Βατικανού δεν αποτελούν πρόβλημά μας. Οι ανησυχίες των ανδρών μας, έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τη θρησκευτική και τη στρατιωτική φύση».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης