ΗΠΑ: Άφησε τα όπλα και έπιασε τα… πινέλα ο Τζορτζ Ζίμερμαν

ΗΠΑ: Άφησε τα όπλα και έπιασε τα… πινέλα ο Τζορτζ Ζίμερμαν

Πίνακάς του με την αμερικανική σημαία άγγιξε τις 73.000 ευρώ στο eΒay μέσα σε λίγες ημέρες

ΗΠΑ: Άφησε τα όπλα και έπιασε τα… πινέλα ο Τζορτζ Ζίμερμαν

Αφού σκότωσε τον 17χρονο Τρέιβον Μάρτιν τον Φεβρουάριο του 2012, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα -υπόθεση για την οποία αθωώθηκε- και αφού απείλησε τη ζωή της συντρόφου του, ο Τζορτζ Ζίμερμαν στρέφεται στην… Τέχνη.

Ο άνδρας, λοιπόν, που κατηγορείται ότι κακοποίησε τη σύντροφό του και την απείλησε με το κυνηγετικό του όπλο, πιάνει τα πινέλα και δημιουργεί πίνακες σε μία προσπάθεια, όπως δήλωσε να εκφραστεί.

Κλείσιμο

Βέβαια, ο Ζίμερμαν δεν περιορίστηκε στη δημιουργία, αλλά προχώρησε και στην εμπορική εκμετάλλευση του έργου του, καθώς ανήρτησε στο eBay έναν πίνακά του με την αμερικανική σημαία σε μπλε χρώμα.



Μπορεί η δημοπρασία να ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης τα 50 δολάρια, όμως, σε λίγες ημέρες άγγιξε τα 99.000 δολάρια, ενώ αναμένεται το ποσό να αυξηθεί καθώς η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

«Όλοι με ρωτούσαν τι έκανα για τον εαυτό μου. Βρήκα ένα δημιουργικό τρόπο να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Η δουλειά μου, μου δίνει τη δυνατότητα να σκεφτώ, μέσω μίας θεραπευτικής οδού. Εύχομαι να χαρείτε τον πίνακα όσο εγώ την ώρα που τον δημιουργούσα», γράφει στην περιγραφή για το έργο του.



Αν τελικά πουληθεί ο πίνακάς του μπορεί να τον ενισχύσει ώστε να αποπληρώσει τα δικαστικά έξοδά του, που αγγίζουν τα 2.5 εκατ. δολάρια, ωστόσο, σίγουρα δε μπορεί να ελπίζει ότι η μπλε σημαία του θα καταφέρει να τον απαλλάξει από τον οικονομικό βραχνά του.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης