Το νέφος ανεβάζει το... IQ και βελτιώνει το χιούμορ, λέει το κρατικό κινέζικο κανάλι CCTV

Το νέφος ανεβάζει το... IQ και βελτιώνει το χιούμορ, λέει το κρατικό κινέζικο κανάλι CCTV

Η προπαγάνδα στο απόγειό της - Για να καθησυχάσουν τους Κινέζους οι κρατικές αρχές χαρακτήρισαν το νέφος... ωφέλιμο υποστηρίζοντας ότι βελτιώνει το χιούμορ, τις γνώσεις για την μετεωρολογία και την φυσική ενώ κάνει τους πολίτες εξυπνότερους

Το νέφος ανεβάζει το... IQ και βελτιώνει το χιούμορ, λέει το κρατικό κινέζικο κανάλι CCTV
Μπορεί το νέφος να είναι ωφέλιμο για τους πολίτες; Για κάποιους Κινέζους η απάντηση είναι καταφατική...

Η ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει εγκλωβίσει μαθητές και πολίτες στα σπίτια τους αφού έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην ανατολική Κίνα και τη Σανγκάη, έχει και τα... θετικά της. Κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη μετέδωσε εκτενές ρεπορτάζ, στο οποίο ο Κινέζος δημοσιογράφος παρουσίαζε τα πέντε -άκουσον, άκουσον- θετικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι Κινέζοι από το νέφος στο οποίο εκτίθενται.

Κλείσιμο
«Το νέφος  προάγει την ισότητα, ενισχύει το χιούμορ και μας κάνει πιο έξυπνους», υποστηρίζει στο επίμαχο ρεπορτάζ του το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο "CCTV", σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Telegraph".   

Ο δημοσιογράφος του καναλιού ξεκινά το ρεπορτάζ του λέγοντας μπροστά την κάμερα ότι,  παρά το γεγονός ότι οι Κινέζοι μισούν το νέφος, το καιρικό αυτό φαινόμενο έχει κάποια... χρηστικότητα. Μπορεί να θεωρείται από τους πολίτες της χώρας μας ένας επικίνδυνος εχθρός, όμως είναι γεγονός ότι μας φέρνει πιο... κοντά,  μας ενώνει, μας παροτρύνει να ενημερωθούμε καλύτερα και...  ενισχύει το χιούμορ μας!

«Το νέφος βλάπτει εξίσου τους πνεύμονες των φτωχών και των πλουσίων. Μας κάνει επίσης πιο οικονόμους, καθώς αντανακλά το κόστος από την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Εμείς, αναγκαζόμαστε να επιστρατεύσουμε το χιούμορ μας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να μην βυθιστούμε στην κατάθλιψη. Γινόμαστε δηλαδή, πιο αστείοι. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ακονίζουμε το μυαλό μας αφού ενημερωνόμαστε συνεχώς για την μετεωρολογία, την φυσική, τα μαθηματικά, την ιστορία και την χημεία», υποστηρίζει ο δημοσιογράφος.  

Στοιχεία του ρεπορτάζ δημοσιεύτηκαν μάλιστα σε εφημερίδες της χώρας την ώρα που η Σαγκάη αλλά και πολλές περιοχές της ανατολικής Κίνας έχουν σκεπαστεί από το νέφος.  

«Οι γνώσεις μας για την μετεωρολογία, την φυσική, την γεωγραφία και τα μαθηματικά, έχουν διευρυνθεί καθώς η ρύπανση της ατμόσφαιρας μας αναγκάζει να ανατρέξουμε στα βιβλία», εξηγεί , μεταξύ άλλων, ο Κινέζος δημοσιογράφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης