Σανγκάη: Το νέφος κλείνει τα σχολεία

Σανγκάη: Το νέφος κλείνει τα σχολεία

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «πνίγει» τον ισχυρό οικονομικό πόλο της Κίνας προκαλώντας ασφυξία σε εκατομμύρια πολίτες

Σανγκάη: Το νέφος κλείνει τα σχολεία
Η Σανγκάη, ένας ισχυρός οικονομικός πόλος της Κίνας, είναι πνιγμένη στο νέφος αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία.

Εντυπωσιακοί ουρανοξύστες της πόλης έχουν καλυφθεί από το νέφος, ενώ συνθήκες ασφυξίας επικρατούν όχι μόνο στη Σαγκάη αλλά και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά της χώρας με τις αρχές να συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να κυκλοφορούν στο δρόμο μόνο με προστατευτικές μάσκες.

Κλείσιμο


Σε όλη τη χώρα η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα πολλοί κάτοικοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και διαφόρων αλλεργιών.



Το κυβερνών κόμμα της Κίνας έδωσε τελευταία ιδιαίτερη προσοχή στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα που απειλεί την δημόσια υγεία.

Χτες έβαλαν «λουκέτο» σχολεία στην ανατολική Κίνα καθώς και εκεί η ατμοσφαιρική ρύπανση κτύπησε «κόκκινο».



Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, τα υψηλά επίπεδα ρύπων ανάγκασαν τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία στα ανατολικά της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου αλλά και να απαγορεύσουν κάθε είδους δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο. 



Την ίδια ώρα, πολλοί κάτοικοι παραπονιούνται για τη δυσάρεστη οσμή που συνοδεύει το νέφος στη χώρα.

Έντονα είναι τα προβλήματα σε δύο πόλεις.  Στην Ναντζίνγκ , ο ήλιος απέκτησε... κροκί χρώμα εξαιτίας του νέφους ενώ οι τοπικές αρχές σήμαναν για πρώτη φορά "κόκκινο συναγερμό".

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην πόλη Κινγκντάο, όπου τα σωματίδια έφτασαν στο επιτρεπόμενο όριο.  

Η κινεζική κυβέρνηση εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την κακή ποιότητα του αέρα στις πόλεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, και στις δύο πόλεις- Ναντζίνγκ και Κινγκντάο-  προβλέπεται πως η έντονη ρύπανση θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα να μην αναμένεται άρση των μέτρων αυτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης