Ανάπτυξη και τραπεζική ένωση στο επίκεντρο των συζητήσεων Ραχόι - Ολάντ

Ανάπτυξη και τραπεζική ένωση στο επίκεντρο των συζητήσεων Ραχόι - Ολάντ

Οι δύο ηγέτες κάλεσαν την Ε.Ε. να αποδεσμεύσει άμεσα τα κεφάλαια που αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης των νέων που είναι κάτω των 25 ετών από τις αρχές του ερχόμενου έτους

Ανάπτυξη και τραπεζική ένωση στο επίκεντρο των συζητήσεων Ραχόι - Ολάντ
Την ανάγκη η Ε.Ε. να επιταχύνει τις ενέργειές της για την δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης και ενός μηχανισμού άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο της  της ολομέλειας της 23ης γαλλο-ισπανικής συνόδου στη Μαδρίτη.

Οι δύο ηγέτες κάλεσαν την Ε.Ε. να αποδεσμεύσει άμεσα τα κεφάλαια που αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης των νέων που είναι κάτω των 25 ετών από τις αρχές του ερχόμενου έτους.

Κλείσιμο
«Ζητήσαμε και εξασφαλίσαμε οι πιστώσεις να είναι άμεσα διαθέσιμες, ήδη από την 1η Ιανουαρίου» είπαν.

Οι δύο ηγέτες κάλεσαν παράλληλα την Ε.Ε.να επιταχύνει τις ενέργειές της για την δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης και ενός μηχανισμού άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως και να διευκολύνει την χρηματοδότηση προς τις εταιρείες την ώρα που οι ευρωπαϊκές οικονομίες ανακάμπτουν από την κρίση.

«Χρειαζόμαστε να δοθεί ένα σαφές μήνυμα», σημείωσε ο Ολάντ και πρόσθεσε ότι μια νέα φάση ξεκινάει και όπως τόνισε «δεν θα βιώσουμε ξανά τραπεζικές κρίσεις όπως αυτή που περάσαμε και κυρίως (θα εξαφανιστεί) ο δεσμός που δημιουργήθηκε μεταξύ του τραπεζικού τομέα και των κρατών».

Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να μειώσει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια, ενώ ο Ολάντ σημείωσε ότι και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει επίσης να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες.

Βαρκελώνη - Παρίσι σε 6 ώρες και 20 λεπτά

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε  ότι από τις 15 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει σιδηροδρομική γραμμή με τρένα υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει την Βαρκελόνη με το Παρίσι σε 6 ώρες και 20 λεπτά.

Τα εγκαίνια της γραμμής TGV θα επιτρέψουν για πρώτη φορά την σύνδεση με τρένα υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας και της Ισπανίας και τελικά της Ισπανίας με την υπόλοιπη Ευρώπη, υπογράμμισε ο Ραχόι.

Ο Ολάντ χαρακτήρισε την εξέλιξη μεγάλη επιτυχία δεδομένου ότι χρειάστηκαν 20 χρόνια για να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης