Συρία: Θα συμμετέχει στην «Γενεύη 2» η αντιπολίτευση

Συρία: Θα συμμετέχει στην «Γενεύη 2» η αντιπολίτευση

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Γενεύη», δήλωσε ο πρόεδρος του συνασπισμού Άχμαντ Τζάρμπα

Συρία: Θα συμμετέχει στην «Γενεύη 2» η αντιπολίτευση
Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός θα συμμετέχει στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Συρία, την γνωστή ως «Γενεύη 2», που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του συνασπισμού Άχμαντ Τζάρμπα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters και στο Associated Press, ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει να επιτραπεί  στο Ιράν να συμμετέχει στη διάσκεψη υπό την προϋπόθεση να σταματήσει, όπως είπε να παίρνει μέρος  στην αιματοχυσία στην Συρία και να αποσύρει από την χώρα τις δυνάμεις του, και τους υποστηριχτές του.

Κλείσιμο
Πρόσφατα ο Συνασπισμός είχε δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις εάν δημιουργούνταν διάδρομοι για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και απελευθερώνονταν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Επίσης επέμενε και εξακολουθεί να επιμένει ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ δεν θα έχει κανένα ρόλο στην νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί.

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Γενεύη», δήλωσε ο Τζάρμπα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Κάιρο, επισημαίνοντας ότι η αντιπολίτευση θεωρεί τις συνομιλίες της Γενεύης ως ένα βήμα προς μια αλλαγή ηγεσίας και μια «αυθεντική δημοκρατική μεταμόρφωση στην Συρία».

Ο Τζάρμπα απέρριψε εξάλλου μια συμμετοχή του Ιράν στις συνομιλίες αυτές "υπό την σημερινή πραγματικότητα".

Είναι φανερό ότι το Ιράν συμμετέχει και έχει ευθύνη για την αιματοχυσία στη Συρία, είπε υποστηρίζοντας ότι οι Φρουροί της Επανάστασης και άλλοι μισθοφόροι έχουν σκοτώσει χιλιάδες  Σύρους.

«Αν το Ιράν επιδιώκει σοβαρά την επίλυση της συριακής κρίσης, θα πρέπει πρώτα να αποσύρει τους Φρουρούς της Επανάστασης και τους μισθοφόρους της Χεζμπολάχ», κατέληξε ο Τζάρμπα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης