Ιταλία: Ένταση (και) στο δημοτικό συμβούλιο του Πεδεμοντίου

Ιταλία: Ένταση (και) στο δημοτικό συμβούλιο του Πεδεμοντίου

Μετά το χθεσινό επεισόδιο στη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων της Ρώμης όπου χτύπησαν στο κεφάλι τον δήμαρχο Ινιάτζιο Μαρίνο

Ιταλία: Ένταση (και) στο δημοτικό συμβούλιο του Πεδεμοντίου

Δεν ήταν αρκετές οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν εχθές Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ρώμης, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Πεδεμοντίου.


Κλείσιμο

Την ώρα που είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση και τον λόγο είχε πάρει η σύμβουλος, Μερτσέντες Μπρέσο, για να συζητήσει την υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορούνται 43 σύμβουλοι στο σύνολο των 57, οι περισσότεροι από την κεντροδεξιά, της επιτέθηκε φραστικά ο επικεφαλής του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Φράνκο Μαρία Μπότα.

Στην προσπάθειά του, να την υπερασπιστεί ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Άλντο Ρεσκίνια, σηκώθηκε όρθιος και μίλησε υπέρ της. ωστόσο, σε υψηλούς τόνους του απάντησε ο Μπότα, με αποτέλεσμα οι δύο να καταλήξουν να ανταλλάσσουν σκληρές κουβέντες αλλά και να σπρώχνει ο ένας τον άλλο.

Όταν ο αντιπρόεδρος της συνεδρίασης, Ρομπέρτο Πλάτσιντο, επιδίωξε να τους χωρίσει, ο Μπότα τον έσπρωξε και τον παρέσυρε ρίχνοντας τον στο δάπεδο.



Όλα αυτά την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου κοιτούσαν τις σκηνές αποσβολωμένοι, ενώ κάποιες από τις γυναίκες έντρομες έβλεπαν τους συναδέλφους τους να πέφτουν… χαμηλά.



Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Βαλέριο Κατάνεο, αφού διέκοψε τη συνεδρίαση δήλωσε: «Η ένταση ήταν αρκετή, ωστόσο, κάποια γεγονότα θα ήταν καλύτερο να μη συνέβαιναν».



Αργότερα, συνεδρίαση συνεχίστηκε με λιγότερη ένταση, όπου εξετάζεται η αποπομπή κάποιων από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία φέρονται να έχουν λάβει υπερβολικά μεγάλες αποζημιώσεις τα περασμένα έτη.

 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης