Πάνω από ένα εκατ. Γάλλοι θα καταφύγουν στη δωρεάν σίτιση στις γιορτές

Πάνω από ένα εκατ. Γάλλοι θα καταφύγουν στη δωρεάν σίτιση στις γιορτές

Σύμφωνα με φιλανθρωπική οργάνωση η ζήτηση για δωρεάν γεύματα αυξήθηκε στη χώρα φέτος κατά 40% από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2008

Πάνω από ένα εκατ. Γάλλοι θα καταφύγουν στη δωρεάν σίτιση στις γιορτές
Η ανεργία στη Γαλλία αυξάνεται καθημερινά με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια για το 2013. Πάνω από ένα εκατομμύριο Γάλλοι πολίτες θα καταφύγουν φέτος κατά τη διάρκεια των γιορτών και όχι μόνο, στα δωρεάν ζεστά γεύματα που θα προσφέρει η φιλανθρωπική οργάνωση Les restos du coeur - τα εστιατόρια της καρδιάς.

Κάθε χρόνο η φιλανθρωπική οργάνωση προσφέρει δωρεάν γεύματα στους άπορους μέσω 2000 κέντρων  διανομής σε όλη τη Γαλλία. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματός της, το 2013 οι φτωχοί που καταφεύγουν στα δωρεάν γεύματα θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο πολίτες, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με το 2008, που πρωτοεμφανίστηκε η οικονομική κρίση. 

Κλείσιμο
Η Restos du coeur τονίζει ότι οι άποροι που αναζητούν δωρεάν σίτιση αυξήθηκαν κατά 40% από την αρχή της κρίσης και ενώ πέρυσι σιτίστηκαν 960000 φτωχοί από την οργάνωση, φέτος ο αριθμός αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ο Αλέν Ντελέτρ οργανωτικό στέλεχος της Restos du coeur στη πόλη Ρεν της Δυτικής Γαλλίας, δήλωσε: «Βλέπουμε πάρα πολλούς ανθρώπους για τους οποίους τα πράγματα έχουν γίνει πολύ, πολύ δύσκολα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης