ΗΠΑ και Ισραήλ δεν έχουν ψήφο στην UNESCO από σήμερα

ΗΠΑ και Ισραήλ δεν έχουν ψήφο στην UNESCO από σήμερα

Οι δύο χώρες διαμαρτυρήθηκαν για την ένταξη της Παλαιστίνης στον διεθνή οργανισμό και δεν κατέβαλαν για δύο χρόνια την συνδρομή τους


ΗΠΑ και Ισραήλ δεν έχουν ψήφο στην UNESCO από σήμερα
Πηγή του ΟΗΕ -που θέλησε να μείνει ανώνυμη- αποκάλυψε την Παρασκευή ότι για δύο χρόνια ΗΠΑ και Ισραήλ δεν κατέβαλαν την συνδρομή τους στην UNESCO -διαμαρτυρόμενες επειδή αποδέχθηκε την ένταξη της Παλαιστίνης- και έτσι, σήμερα έχασαν το δικαίωμα ψήφου στον διεθνή οργανισμό.

Σημειώνεται πως η Παλαιστίνη εντάχθηκε στην UNESCO στις 31 Οκτωβρίου του 2011 και από εκείνη την ημέρα ΗΠΑ και Ισραήλ σταμάτησαν την καταβολή της συνδρομής τους. Ακόμη, η απόφαση των ΗΠΑ ελήφθη «αναγκαστικά», αφού στην χώρα υπάρχει νόμος που απαγορεύει την χρηματοδότηση διεθνών οργανισμών που αναγνωρίζουν το αίτημα των Παλαιστινίων για δικό τους κράτος.

Κλείσιμο
Το Ισραήλ, από την άλλη, όπως δήλωσε τότε, διέκοψε την συνδρομή του στον διεθνή οργανισμό ως αντίδραση στις μονομερείς προσπάθειες των Παλαιστινίων να αναγνωρίσει το κράτος τους η διεθνής κοινότητα.

Επιπρόσθετα, η απόφαση των ΗΠΑ προκάλεσε οικονομική κρίση στην UNESCO, αφού ο ετήσιος προϋπολογισμός της μειώθηκε στο 22% και πάνω από 300 εργαζόμενοι κινδύνεψαν να χάσουν την δουλειά τους. 

Το Σάββατο, πάντως, η UNESCO, αναμένεται να εκδώσει κατάλογο  με τις χώρες, που έχασαν το δικαίωμα ψήφου, λόγω μη καταβολής της συνδρομής τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης