ΗΠΑ: Της έκοψαν κλήση επειδή οδηγούσε φορώντας γυαλιά της Google!

ΗΠΑ: Της έκοψαν κλήση επειδή οδηγούσε φορώντας γυαλιά της Google!

Η πρώτη κλήση στον κόσμο που κόβεται εξαιτίας των «Google Glass», τα οποία ουσιαστικά είναι ένας υπολογιστής που φοριέται

ΗΠΑ: Της έκοψαν κλήση επειδή οδηγούσε φορώντας γυαλιά της Google!
Η τροχαία του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ έκοψε μία «τσουχτερή» κλήση σε μία οδηγό, όχι επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, ούτε επειδή έτρεχε. Της επέβαλαν πρόστιμο γιατί οδηγούσε φορώντας τα γυαλιά της Google!

Πρόκειται για την πρώτη κλήση στον κόσμο που κόβεται εξαιτίας των «Google Glass», τα οποία ουσιαστικά είναι ένας υπολογιστής που φοριέται. Αυτός που τα φοράει βλέπει μια μικρή οθόνη και μέσω αυτής μπορεί να βγάλει φωτογραφίες, να καταγράψει βίντεο και να στείλει μυνήματα.

Κλείσιμο
Το πρόστιμο της Cecilia Abadie γράφει: «Οδήγηση με παρακολούθηση οθόνης (Google Glass)». Μάλιστα, χσύμφωνα με την τροχαία της Καλιφόρνια, οδηγώντας με μια τέτοια συσκευή παραβιάζει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας 27602 της πολιτείας, ο οποίος αναφέρει πως το άτομο δε μπορεί να  οδηγεί χρησιμοποιώντας οθόνη βίντεο.

Ωστόσο ο νόμος επιτρέπει συσκευές που βοηθούν στην οδήγηση, όπως GPS και ηλεκτρονικούς χάρτες, τα οποία περιέχονται στα «Google Glass», οπότε υπάρχει ένα ανοιχτό παραθυράκι στη νομοθεσία, το οποίο ενδεχομένως να επιτρέψει στο μέλλον την οδήγηση με τα γυαλιά του τεχνολογικού κολοσσού,

Πάντως, η Abadie ισχυρίζεται πως η συσκευή δεν ήταν ανοιχτή όσο εκείνη οδηγούσε, ενώ σημειώνει πως η κλήση τελικά κόπηκε για υπέρβαση του ορίου της επιτρεπόμενης ταχύτητας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης