Αποφασισμένο το Ισραήλ να βρεθεί λύση στη διαμάχη με την Παλαιστίνη

Αποφασισμένο το Ισραήλ να βρεθεί λύση στη διαμάχη με την Παλαιστίνη

Η απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων αποδεικνύει την «αποφασιστικότητα» του Ισραήλ να βρεθεί λύση στη διαμάχη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της χώρας Μάνορ

Αϊντχόβεν – Φέγενορντ 10-0!!!
Αποφασισμένο το Ισραήλ να βρεθεί λύση στη διαμάχη με την Παλαιστίνη
Ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Εβιάταρ Μάνορ δήλωσε σήμερα στη διάρκεια μιας συνεδρίασης με θέμα την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων αποδεικνύει «την αποφασιστικότητα» της ισραηλινής ηγεσίας να βρεθεί μια λύση στη διαμάχη.

Ο Μάνορ έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια μιας ειδικής συνεδρίασης για το Ισραήλ του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, με το οποίο η χώρα είχε διακόψει τους δεσμούς της τον Μάρτιο του 2012 όταν το Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει την πρώτη ανεξάρτητη διεθνή έρευνα για τις επιπτώσεις του ισραηλινού εποικισμού στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές.

Κλείσιμο
Στην ομιλία του, ο ισραηλινός πρεσβευτής υπογράμμισε ότι η χώρα του «δεν είναι τέλεια» και ότι το Ισραήλ «σκοπεύει να βελτιώσει την προαγωγή και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος στην επικείμενη απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατούμενων, ο Μάνορ εκτίμησε ότι «η απελευθέρωσή τους αποδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να βρεθεί μια λύση με τους Παλαιστίνιους γείτονές μας, η οποία θα τερματίσει οποιαδήποτε διαμάχη».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όλοι οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν «βάψει τα χέρια τους με αίμα» και έχουν σκοτώσει Ισραηλινούς.

Το Ισραήλ θα αφήσει ελεύθερους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη μια νέα ομάδα 26 παλαιστίνιων κρατούμενων στο πλαίσιο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Οι κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί πριν τη συμφωνία του Όσλο το 1993 στην πλειονότητά τους σε ποινές ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία Ισραηλινών, θα οδηγηθούν στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Η πρώτη ομάδα 26 παλαιστίνιων κρατούμενων αφέθηκε ελεύθερη στις 13 Αυγούστου.

Η ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με θέμα την εξέταση της κατάστασης στο Ισραήλ —μια εξέταση στην οποία υποβάλλονται όλες οι χώρες μέλη του ΟΗΕ— θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, όμως το Ισραήλ την είχε μποϊκοτάρει.

Σήμερα ο Μάνορ εξήγησε ότι η χώρα του επέστρεψε στο Συμβούλιο «με σοβαρές επιφυλάξεις», ενώ κατήγγειλε ότι «οι διακρίσεις και η άδικη αντιμετώπιση του Ισραήλ συνεχίζονται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης