Την πόρτα της εξόδου βλέπει ο Γιούνκερ

Την πόρτα της εξόδου βλέπει ο Γιούνκερ

Οι Φιλελεύθεροι, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι ανακοίνωσαν πως δρομολόγησαν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με στόχο να βάλουν στο περιθώριο τον «κλειδοκράτορα» του Μεγάλου Δουκάτου

Ανάκληση ομοιοπαθητικού σκευάσματος για μωρά
Την πόρτα της εξόδου βλέπει ο Γιούνκερ
Την... έξοδο δείχνουν τα πολιτικά κόμματα του Λουξεμβούργου στον νικητή των εκλογών και ηγέτη του κεντροδεξιού κόμματος, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που ήρθε πρώτο στις εκλογές.
Οι Φιλελεύθεροι, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι ανακοίνωσαν πως δρομολόγησαν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με στόχο να βάλουν στο περιθώριο τον «κλειδοκράτορα» του Μεγάλου Δουκάτου.

Επί 18 χρόνια, ο «κύριος Ευρώ» είχε αναλάβει το πρωθυπουργικό αξίωμα στο Λουξεμβούργο. Ομως, τώρα οι πολιτικοί του αντίπαλοι του ενώνουν τις δυνάμεις τους για να του σκάψουν το.... λάκκο.
Κλείσιμο

Ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος (DP) Ζαβιέ Μπέτελ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως η εκτελεστική επιτροπή του κόμματός του, κατόπιν συνεδρίασης, του έδωσε «εντολή» να ξεκινήσει τις βολιδοσκοπήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τα τρία κόμματα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει να βρεθεί μία συμφωνία γύρω από το πρόγραμμα μίας τέτοιας τρικομματικής κυβέρνησης: «Χρειάζεται μία διαφορετική πολιτική για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», εξήγησε.

Την ίδια ώρα και η εκτελεστική επιτροπή των Σοσιαλδημοκρατών (LSAP) αποφάσισε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Φιλελευθέρους και τους Πράσινους. «Συζητήσαμε με τα δύο κόμματα και διαπιστώσαμε πως έχουμε πολλά κοινά σημεία με τους δύο αυτούς σχηματισμούς», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος και απερχόμενος υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ετιέν Σνάιντερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Λουξεμπούργκερ Βορτ».

Τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν 32 από τις 60 έδρες του Κοινοβουλίου. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Γιουνκέρ, μολονότι αποδυναμώθηκε στις εκλογές, ήρθε για μία ακόμη φορά πρώτο, συγκεντρώνοντας 23 έδρες.

Το φιλελεύθερο κόμμα (DP) αναδεικνύεται σε ρόλο ρυθμιστή για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ενώ το κόμμα του Γιούνκερ κατάφερε αν και αποδυναμωμένο να έρθει και πάλι πρώτο αν σκεφθεί κανείς ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας βρέθηκε σε δεινή θέση μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών με τον «Μεγάλο Αδερφό» να παρακολουθεί σχεδόν όλους τους πολίτες του Μεγάλου Δουκάτου με τον ίδιο στα «ηνία» της χώρας.

Με βάση τα οριστικά αποτελέσματα, το κεντροδεξιό κόμμα (CSV) του Γιούνκερ διαθέτει 23 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες (LSAP) 13, οι Φιλελεύθεροι (DP) 13, οι Πράσινοι 6 και τα υπόλοιπα κόμματα 2 έδρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης