Ολάντ: Η Λεονάρντα μπορεί να επιστρέψει στη Γαλλία, αλλά μόνη της

Ολάντ: Η Λεονάρντα μπορεί να επιστρέψει στη Γαλλία, αλλά μόνη της

Ο Γάλλος πρόεδρος προσκαλεί την 15χρονη στο Παρίσι, αρκεί να έρθει χωρίς την οικογένειά της – «Είστε άκαρδος», απαντά εκείνη

Ολάντ: Η Λεονάρντα μπορεί να επιστρέψει στη Γαλλία, αλλά μόνη της

Λίγες ημέρες από την απέλαση της 15χρονης Ρομά από τη Γαλλία και έπειτα από τις καταλήψεις σε σχολεία και τις διαδηλώσεις μαθητών, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, μίλησε για την υπόθεση της Λεονάρντα Ντιμπράνι από το Κόσοβο.

«Μπορεί να επιστρέψει στη Γαλλία, αρκεί να έρθει χωρίς την οικογένειά της και εφόσον υποβάλει αίτηση. Θα μπορεί να σπουδάσει εδώ, αλλά μόνη της», δήλωσε ο Ολάντ προκαλώντας εντονότερες αντιδράσεις στη γαλλική μαθητική κοινότητα.

Κλείσιμο

Η 15χρονη απάντησε άμεσα στον Γάλλο πρόεδρο λέγοντας πως «δεν έχει καρδιά» και τονίζοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την οικογένειά της για να επιστρέψει στη Γαλλία.

Η μαθήτρια απελάθηκε μαζί με τους γονείς της και τα πέντε αδέλφια της και στο Κόσοβο από όπου κατάγεται, αφού διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας της είχε καταθέσει ψευδή στοιχεία για τη χορήγηση ασύλου.

Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η απέλαση της μικρής Λεονάρντα, ενόσω βρισκόταν στο σχολικό λεωφορείο σε μαθητική εκδρομή, προκάλεσε την οργή των συμμαθητών της και της υπόλοιπης σχολικής κοινότητας. Σύμφωνα, πάντως, με έρευνα η απέλαση της οικογένειας Ντιμπράνι είναι νόμιμη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Le Parisien, δύο Γάλλοι στους τρεις δεν επιθυμούν η οικογένεια της Λεονάρντα να επιστρέψει στη Γαλλία.

Εντούτοις, το 46% των Γάλλων υποστηρίζει ότι ο τρόπος που ενήργησε η αστυνομία ήταν σοκαριστικός.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, τις εντολές του οποίου ακολούθησαν οι τοπικές αρχές, βλέπει τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει. Παρότι βρέθηκε στο επίκεντρο των επικρίσεων για την απόφασή του, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 74% των Γάλλων πολιτών επικροτεί την στάση του και υποστηρίζει τον πιθανό διάδοχο του αδύναμου Φρανσουά Ολάντ.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης