Ο «Ικρίμα» ήταν ο στόχος της αμερικανικής επιχείρησης στη Σομαλία

Ο «Ικρίμα» ήταν ο στόχος της αμερικανικής επιχείρησης στη Σομαλία

Φέρεται να έχει σχέσεις με δύο αξιωματούχους της Αλ Κάιντα που συμμετείχαν στην επίθεση κατά της πρεσβεία στο Ναϊρόμπι το 1998

Ο «Ικρίμα» ήταν ο στόχος της αμερικανικής επιχείρησης στη Σομαλία
Ένας Κενυάτης σομαλικής καταγωγής, γνωστός με το όνομα Ικρίμα, που είναι εκ των ηγετικών στελεχών της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ φέρεται να ήταν ο δεύτερος στόχος της αμερικανικής επιχείρησης 

Μέχρι στιγμής καμία από τις υπηρεσίες που συμμετείχε στην επιχειρήση δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τα στοιχεία του στόχου της εισβολής σε ένα από τα αρχηγεία της αλ Σαμπάαμπ στην πόλη Μπαραγουέ.

Κλείσιμο
Νωρίτερα ένας άλλος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι ο στόχος δεν είχε συλληφθεί, ούτε σκοτωθεί.

Από την πλευρά του θ αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την επιχείρηση στη Σομαλία και εξήρε τις ειδικές δυνάμεις που την έφεραν εις πέρας. Τόνισε επίσης πως η επιχείρηση αυτή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο ότι η Αμερική «δεν θα φεισθεί καμίας προσπάθειας για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες, όπου κι αν κρυφτούν ή για όσο καιρό διαφύγουν της δικαιοσύνης», είπε ο Χέιγκελ σε δήλωσή του. «Θα συνεχίσουμε να ασκούμε ασφυκτικές πιέσεις στις τρομοκρατικές ομάδες που απειλούν τους πολίτες μας ή τα συμφέροντά μας και οι αντιδράσεις μας θα είναι άμεσες εάν κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο με τους νόμους και τις αξίες μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το CNN ο Ικρίμα φέρεται να έχει σχέσεις με δύο τρομοκρατικές ενέργειες το 1998 κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι και το 20012 στην επίθεση σε ξενοδοχείο και αεροπλάνο στη Μομπάσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης