Ιταλία: Ο Λέτα γλίτωσε, αλλά για πόσο;

Ιταλία: Ο Λέτα γλίτωσε, αλλά για πόσο;

Αύριο η κρίσιμη απόφαση της ειδικής Επιτροπής της Γερουσίας για το αν θα αποπέμψει ή όχι τον Μπερλουσκόνι από το σώμα

Με ποια σειρά απαντά το Mega στο "Kismet" του Ant1;
Ιταλία: Ο Λέτα γλίτωσε, αλλά για πόσο;
Υπό το βραχνά της χειμάζουσας ιταλικής οικονομίας, η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα στέκεται στα... πόδια της αλλά, όπως επισημαίνει το Reuters, το γεγονός ότι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, δεν σημαίνει ότι είναι και συμπαγής.

Η "αποστασία" των στελεχών του "Λαού της Ελευθερίας" του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ παραμένουν στο κεντροδεξιό κόμμα κάποια μέλη, πιστά στον Καβαλιέρε, ανακατεύει την...τράπουλα στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, η οποία αύριο περιμένει με κομμένη την ανάσα την κρίσιμη απόφαση της ειδικής Επιτροπής της Γερουσίας για το αν θα αποπέμψει ή όχι τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό από το σώμα, μετά την καταδίκη του για φοροδιαφυγή, μία απόφαση που θα σημαίνει και την πολιτική "αποκαθήλωσή του" .

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα , ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός , Ενρίκο Λέτα, έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη καθώς δεσμεύτηκε στον ιταλικό λαό ότι η κυβέρνηση της Ρώμης έχει ως στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης, την μείωση των φόρων που βαραίνουν τον τομέα της εργασίας και τον περιορισμό των εμποδίων που δημιουργούν προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα της ιταλικής οικονομίας. Για την Wall Street Journal, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον κύριο Λέτα καθώς θα κληθεί να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του προκειμένου να ενισχύσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Γιατί αν δεν το πράξει, θα συμπαρασύρει στη δίνη της ύφεσης και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης