Ποια πόλη στις ΗΠΑ έχει τα περισσότερα γκέι ζευγάρια;

Ποια πόλη στις ΗΠΑ έχει τα περισσότερα γκέι ζευγάρια;

Πρόκειται για το Fort Lauderdale της Φλόριντα

6η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων
Ποια πόλη στις ΗΠΑ έχει τα περισσότερα γκέι ζευγάρια;
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στοιχεία από την απογραφή των ΗΠΑ το 2012. Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά σε ότι αφορά τα γκέι ζευγάρια που ζουν στη χώρα. Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία απογραφή το Fort Lauderdale της Φλόριντα συγκεντρώνει τα περισσότερα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Συγκεκριμένα το 2,8% των νοικοκυριών που ζουν στη συγκεκριμένη πόλη των 170.000 κατοίκων. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η παραλία της Φλόριντα έχει 19 θέρετρα που απευθύνονται σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Κλείσιμο
Και άλλες πόλεις όμως έχουν ισχυρή κοινότητα γκέι καθώς το 2,6% των νοικοκυριών του Σαν Φρανσίσκο αποτελείται από ζευγάρια του ιδίου φύλου. Επίσης και το Σιάτλ φαίνεται να επιλέγουν οι ομοφυλόφιλοι καθώς εκεί ζει το 2,5% από 1,7 που ήταν το 2011. Το Σιάτλ που ήταν η πιο φιλική πόλη για γκέι ζευγάρια φαίνεται πως δεν είναι πια καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν μετακομίσει.

Πάντως σύμφωνα με δημοσίευμα των Seattle Times: «Τα περισσότερα ζευγάρια του ιδίου φύλου, επιλέγουν ένα μέρος για να ζήσουν, και θέλουν αυτό που θέλουν όλες οι οικογένειες. Δηλαδή η στέγαση να είναι οικονομικά προσιτή, να υπάρχουν καλά σχολεία και γενικά να είναι ανεβασμένο το κοινωνικό επίπεδο ζωής».

πηγή: huffingtonpost
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης