Θα γίνει το Βερολίνο το νέο Άμστερνταμ;

Θα γίνει το Βερολίνο το νέο Άμστερνταμ;

Η δήμαρχος της συνοικίας Kreuzberg σχεδιάζει να ανοίξει τα πρώτα γερμανικά coffee shops

Στα σκαριά ο ιδιωτικός  “ΕΟΤ” από τους ξενοδόχους
Θα γίνει το Βερολίνο το νέο Άμστερνταμ;
Προ το πυλών το άνοιγμα των γνωστών coffee shops (γνωστά από το Άμστερνταμ) σε κεντρική περιοχή του Βερολίνου.

Την ώρα που οι Χριστιανοδημοκράτες ή αλλιώς οι συντηρητικοί της Μέρκελ είναι έτοιμοι να κερδίσουν στις εκλογές, στην περιοχή Kreuzberg η νέα δήμαρχος σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο γερμανικό coffee shop!

Κλείσιμο
Όταν η Monika Herrmann ανέλαβε τα δημαρχικά της καθήκοντα τον Αύγουστο, πρώτη της προτεραιότητα ήταν η νομιμοποίηση της κάνναβης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονη διαμάχη με τον δήμαρχο του Βερολίνου, ειδικά την προεκλογική περίοδο.

Η Hermann ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου της, Franz Schulz, καθώς βλέπει τη νομιμοποίηση ως ένα «όπλο» κατά του αυξανόμενου προβλήματος με την εμπορία ναρκωτικών που παρατηρείται στην περιοχή και ειδικά στο κεντρικό πάρκο, όπου είναι άβατο για τους απλούς πολίτες εξαιτίας των ντιλς εμπόρων-χρηστών.

«Εάν θέλουμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο των εμπόρων και των προϊόντων τους, πρέπει να διαχειριστούμε τη διανομή», είπε πολιτικός του Πράσινου Κόμματος στο γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο η Hermann προσθέτει πως θα μπορούσαν στις ήδη υπάρχουσες καφετέριες να πωλούνται τα ελαφρά ναρκωτικά, με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης