ΗΠΑ για Συρία: Πολιτική λύση με στρατιωτικά μέσα

ΗΠΑ για Συρία: Πολιτική λύση με στρατιωτικά μέσα

Διαβάστε ποιες είναι οι δέκα χώρες που στηρίζουν την στρατιωτική επέμβαση

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 82χρονο στα Τρίκαλα
ΗΠΑ για Συρία: Πολιτική λύση με στρατιωτικά μέσα

Όπως είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επιχείρηση στην Συρία και τη λίστα των χωρών που είναι σύμφωνες σε μία άμεση επέμβαση.

Οι δέκα χώρες που σύμφωνα με την ανακοίνωση υποστηρίζουν τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ είναι: η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Νότιος Κορέα, η Σαουδική Αραβία, η Ισπανία, η Τουρκία και η Μεγάλη Βρετανία.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρει το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, η χρήση χημικών όπλων είναι καταδικαστέα και αν μείνει ατιμώρητη τότε αυξάνεται ο κίνδυνος επανάληψης της χρήσης αυτών των όπλων.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν το συριακό καθεστώς να είναι υπεύθυνο για την επίθεση (της 21η Αυγούστου)», αναφέρει το κείμενο και συνεχίζει πως είναι απαραίτητη μία ισχυρή απάντηση σε αυτή την σοβαρή παραβίαση των κανόνων, που θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τέτοιες θηριωδίες δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθούν.

«Εκείνοι που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τις ευθύνες του, ωστόσο «αναγνωρίζεται πως το Συμβούλιο έχει παγώσει εδώ και δυόμισι χρόνια», επομένως «ο κόσμος δε μπορεί να περιμένει για αποτυχημένες διαδικασίες» που οδηγούν μοναχά στην επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία και την αποσταθεροποίηση.

«Αναγνωρίζοντας ότι η κρίση στη Συρία δεν έχει στρατιωτική λύση, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να αναζητήσουμε μια ειρηνική και πολιτική. Δεσμευόμαστε στην εξεύρεση πολιτικής λύσης, η οποία θα οδηγήσει σε μια ενωμένη και δημοκρατική Συρία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, κάνει λόγο για τη «γενναιόδωρη συμμετοχή» στις εκκλήσεις του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για ανθρωπιστική βοήθεια και τονίζει πως η προσφορά θα συνεχιστεί.

Στέλνει μήνυμα δε, σε όλες τις πλευρές να επιτρέψουν στους φορείς της ανθρωπιστικής βοήθειας μία ασφαλή πρόσβαση σε όσους την έχουν ανάγκη.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης