Κέρι: Ο Ομπάμα δεν ζητεί από τις ΗΠΑ να πάνε σε πόλεμο

Κέρι: Ο Ομπάμα δεν ζητεί από τις ΗΠΑ να πάνε σε πόλεμο

Ζητά την άδεια να αποτρέψει τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία, τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ - Ας το κλείσουμε αυτό το θέμα τώρα. Δεν θα σταλούν χερσαίες δυνάμεις για να μετάσχουν σε μάχες, είπε

Κέρι: Ο Ομπάμα δεν ζητεί από τις ΗΠΑ να πάνε σε πόλεμο
Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ζητεί από την Αμερική να πάει σε πόλεμο αλλά να του δοθεί η έγκριση να αποτρέψει τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία, τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Μάλιστα ο ίδιος διαβεβαίωσε πως δεν θα σταλούν χερσαίες δυνάμεις, σημειώνοντας ότι ο Ομπάμα δεν έχει την πρόθεση να αναπτύξει στρατεύματα στο συριακό έδαφος.

Κλείσιμο
«Δεν είναι η ώρα τώρα να απομονωθούμε. Δεν είναι η στιγμή για να είμαστε θεατές μιας σφαγής», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ούτε η χώρα μας, ούτε η συνείδησή μας, μπορούν να μας επιτρέψουν να πληρώσουμε το τίμημα της σιωπής».

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, υποστήριξε πως αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτύχουν να αναλάβουν δράση κατά της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, τότε αυτό θα έβλαπτε την αξιοπιστία της χώρας όσον αφορά άλλες υποχρεώσεις συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης του Ομπάμα να αποτρέψει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Ο λόγος των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να σημαίνει κάτι», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, οι στόχοι μιας στρατιωτικής επέμβασης θα ήταν να περιοριστεί η δυνατότητα του συριακού καθεστώτος να διαπράξει και άλλες επιθέσεις με χημικά. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε αυτό το στόχο μέσω μιας περιορισμένης στρατιωτικής επιχείρησης», τόνισε.

Νωρίτερα ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το κάλεσμα για χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία. Παράλληλα ενθάρρυνε και τα υπόλοιπα μέλη του Κογκρέσου να πράξουν το ίδιο.

«Οι ΗΠΑ σε ολόκληρη την ιστορία τους έχουν σταθεί υπερασπιστές της δημοκρατίας και της ελευθερίας στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Μπένερ.

«Πρέπει να υπάρξει απάντηση σε αυτά τα όπλα. Μόνον οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη δύναμη να σταματήσουν τον Άσαντ ή να προειδοποιήσουν άλλους ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά δεν θα γίνεται ανεκτή. Εκτιμώ τη στάση του προέδρου να τείνει χείρα συνεργασίας σε εμένα και στους συναδέλφους μου στο Κογκρέσο το τελευταίο διάστημα», κατέληξε ο κ. Μπένερ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης