Μαθήματα ρωσικών και βόλτες υπό την προστασία πρακτόρων για τον Σνόουντεν

Μαθήματα ρωσικών και βόλτες υπό την προστασία πρακτόρων για τον Σνόουντεν

Είναι άφραγκος αν και έχει δεχτεί προτάσεις για δουλειά - Το "βαθύ λαρύγγι" των ΗΠΑ ζει τη νέα του ζωή στη Ρωσία

Μαθήματα ρωσικών και βόλτες υπό την προστασία πρακτόρων για τον Σνόουντεν

Ανακαλύπτει τη Ρωσία, ζει υπό την προστασία ανδρών ασφαλείας, μελετά ρωσικά και διαβάζει Ντοστογιέφσκι… κάπως έτσι περιγράφει ο δικηγόρος Ανατόλι Κουτσερένα τη νέα ζωή του πελάτη του και πρώην πράκτορα της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν, που διέρρευσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την παρακολούθηση συνομιλιών από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο νεαρός Σνόουντεν μετά το θρίλερ της παραμονής του στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, ζει διακριτικά στη Ρωσία και σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δέχεται πολλές προτάσεις εργασίας, ωστόσο «έχει μείνει άφραγκος».

Κλείσιμο

Το βαθύ λαρύγγι των ΗΠΑ που έλαβε άσυλο από τη Ρωσία, μπορεί να είναι καλά όπως τόνισε ο Κουτσερένα, όμως, δεν έχει χρήματα για να ζήσει πιο άνετα.

Παρόλα αυτά, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παραδόσεις και τις συνήθειες της Ρωσίας, όπου αναμένεται να παραμείνει τους επόμενους έντεκα μήνες.

Παρά την απόσταση, διατηρεί επαφή με την οικογένειά του μέσω Διαδικτύου, όπου συνηθίζει να συνομιλεί με τον πατέρα του, ο οποίος έλαβε βίζα και πρόκειται «σύντομα», όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα, να επισκεφθεί τον γιο του.

Προς το παρόν, όμως, μελετά με προσοχή τον νέο αγαπημένο του συγγραφέα τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και δη το έργο «Αδελφοί Καραμαζόφ», ενώ ήδη μπορεί να πει κάποιες λέξεις στα ρωσικά.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης