Το κολιέ της Μέρκελ έκλεψε την παράσταση στο ντιμπέιτ

Το κολιέ της Μέρκελ έκλεψε την παράσταση στο ντιμπέιτ

Με τα χρώματα της γερμανικής σημαίας στόλισε το λαιμό της η Γερμανίδα καγκελάριος

Το κολιέ της Μέρκελ έκλεψε την παράσταση στο ντιμπέιτ
To κρίσιμο ντιμπέιτ της Αγκελα Μέρκελ με τον Πέερ Στάινμπρουκ τελείωσε και αυτά που συζητούνται σε Facebook και Τwitter δεν είναι τόσο τα λεγόμενά τους αλλά οι ενδυματολογικές επιλογές των Γερμανών πολιτικών.

Κι αν η γραβάτα του σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου χαρακτηρίστηκε ως «αδιάφορη», τo κολιέ της Γερμανίδας καγκελαρίου στα χρώματα της γερμανικής σημαίας έκλεψε την παράσταση σε σημείο που απέκτησε πολύ γρήγορα και τον δικό του λογαριασμό στο Twitter!

Κλείσιμο
Η Ανγκελα Μέρκελ, γνωστή για το μονότονο στιλ της, έδωσε έναν διαφορετικό τόνο φορώντας ένα χρωματιστό κολιέ, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Γερμανούς τηλεθεατές.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη αλλά η... τρίτη φορά που επιλέγει η frau Μέρκελ να κοσμήσει το λαιμό της με το επιχρυσωμένο από ασήμι κολιέ που βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής. 



Το κόσμημα σε χρώματα της γερμανικής σημαίας (μαύριο-κόκκινο- κίτρινο) με το οποίο εμφανίστηκε χτες η Γερμανίδα καγκελάριος στη μία και μοναδική τηλεμαχία πριν τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου είναι φτιαγμένο από κοράλι και όνυχα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild" που επικαλείται τους σχεδιαστές του.

Το συγκεκριμένο κόσμημα είχε προτιμήσει η Ανγκελα Μέρκελ και κατά την ορκωμοσία της στις 28 Οκτωβρίου του 2009, κατά την επανεκλογή της στην καγκελαρία της Γερμανίας. Για του λόγου το αληθές, η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της σελίδα τη σχετική φωτογραφία της frau Μέρκελ η οποία και τότε είχε προτιμήσει να το συνδυάσει με ολόμαυρο ταγέρ.

Η μόνη διαφορά είναι ότι το 2009 είχε βάλει μέσα από το σακάκι ένα λευκό μπλουζάκι όπως σχολιάζει η εφημερίδα.

Η Bild προσθέτει επίσης ότι η σιδηρά κυρία της Γερμανίας είχε επιλέξει το συγκεκριμένο κολιέ και σε εκδήλωση μνήμης,  τον Φεβρουάριο του 2012.

Οι σχεδιαστές του κοσμήματος, Ουλρίκε και Χανς Πέτερ Βάιριχ τηρούν σιγή ιχθύος ως πος την τιμή του , άφησαν όμως να εννοηθεί ότι δεν κοστίζει μία περιουσία.

Ο 55χρονος Χανς Πέτερ Βάιριχ υποστήριξε στην γερμανική εφημερίδα "Bild" ότι η καγκελάριος έχει αγοράσει και άλλα κοσμήματά τους . Μετά το debate , όπως είπε , δεν σταματάει να κτυπάει το τηλέφωνο για παραγγελίες. Όμως έχει εξαντληθεί το απόθεμα καθώς υπήρχε περιορισμένος αριθμός αντιγράφων, πρόσθεσε.   





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης