Β. Κορέα: Νέες κατασκευαστικές εργασίες σε εγκαταστάσεις εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων

Β. Κορέα: Νέες κατασκευαστικές εργασίες σε εγκαταστάσεις εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων

Η Βόρειος Κορέα έχει δρομολογήσει ένα καινούργιο πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικών εργασιών στις εγκαταστάσεις απ’ όπου είχε εκτοξεύσει τον Δεκέμβριο έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, προκύπτει από τις δορυφορικές λήψεις ενός αμερικανο-κορεατικού κέντρου μελετών.

Β. Κορέα: Νέες κατασκευαστικές εργασίες σε εγκαταστάσεις εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων
Οι εργασίες περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τις ενδείξεις, την κατασκευή μίας καινούργιας εξέδρας εκτόξευσης για τη δοκιμή κινητών βαλλιστικών πυραύλων, ανακοίνωσε σήμερα το Αμερικανο-Κορεατικό Ινστιτούτο του Παν/μιου Τζον Χόπκινς στον ιστότοπό του 38 North.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα του έτους στις εγκαταστάσεις εκτόξευσης δορυφόρων Σοχάε, που επίσης ονομάζονται και Τονγκσάν-ρι, τονίζεται στον ίδιον ιστότοπο.

Το Σοχάε, κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας, έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και για την εκτόξευση ενός πυραύλου Ουνχά-3 τον Δεκέμβριο, μία ενέργεια που είχε καταδικασθεί από τη Δύση ως κεκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, που βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ κρίνεται απαγορευμένη.

Οι νέες Αν και είναι νωρίς να προσδιορίσει κανείς την ακριβή λειτουργία δορυφορικές λήψεις παρουσιάζουν έναν καινούργιο αυτοκινητόδρομο, την ανακαίνιση ενός κτηρίου για τον στρατωνισμό δυνάμεων, την επανέναρξη των εργασιών για την κατασκευή μίας συστοιχίας ραντάρ και την κατασκευή μίας καινούργιας εξέδρας εκτόξευσης, σύμφωνα με την περιγραφή του Ινστιτούτου.

«των εγκαταστάσεων αυτών, μία πιθανή εξήγηση θα ήταν ότι η Πιονγκγιάνγκ κατασκευάζει μία ‘επίπεδη εξέδρα εκτόξευσης’, που θα χρησιμοποιείται για την δοκιμή κινητών βαλλιστικών πυραύλων», επεσήμανε το ίδιο κέντρο μελετών.

Όμως, σύμφωνα με το ίδιο, η πορεία των κατασκευαστικών εργασιών στο Σοχάε σε συνδυασμό με τη διακοπή, τον περασμένο χρόνο, των κατασκευών στις εγκαταστάσεις του Τονγκχάε, καθιστούν «πολύ απίθανο να επιχειρήσει η Βόρειος Κορέα νέες δοκιμές πυραύλων μέσα στο επόμενο εξάμηνο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης